Καίγεται ο Διόνυσος Αττικής- Κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε η πυρκαγιά που ακόμη καίει στον Διόνυσο Αττικής.


Η αντίδραση της Πυροσβεστικής ήταν ακαριαία, κινητοποιώντας άμεσα 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν μέχρι αυτή τη στιγμή και εθελοντικά οχήματα.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής ξεκίνησε περίπου στις 23:00 σε σημείο που απέχει μόλις 30 -35 μέτρα από σπίτια! Όμως η φωτιά πήρε αντίθετη κατεύθυνση λόγω του ανέμου και κατέβηκε προς τα κάτω την πλαγιά.

Παραμένουν τα ερωτήματα για το πως ξεκίνησε και μάλιστα τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή τόσο αργά το βράδυ, με πολλούς να κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Αν και αρχικά η πυρκαγιά φαινόταν πως ήταν υπό έλεγχο, η Πυροσβεστική με πρόσφατη ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε ύφεση.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα στους κινούμενους από Νέα Μάκρη στο ύψος του Αγίου Πέτρου και στους κινούμενους από το Διόνυσο στο ύψος της Λ. Αιολίδος.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο κανάλι ONE, ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε πως «η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη, όμως πάντα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων» τόνισε και συμπλήρωσε πως «είναι δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές εδώ που μεριμνούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Οι άντρες της πυροσβεστικής κατάφεραν μετά τις 02:00 να οριοθετήσουν και να περιορίσουν την πυρκαγιά, που βρίσκεται πλέον σε ύφεση, ενώ δεν δημιουργήθηκε κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή. Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες δίνουν και πάλι τη μάχη με τις φλόγες.Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...