«Ήταν…χαρούμενα», λέει ο ιδιοκτήτης των προβάτων που…«μαστούρωσαν» τρώγοντας κάνναβη

Για τα πρόβατα – θύματα της κακοκαιρίας Daniel που αναζητούσαν τροφή και μπούκαραν σε θερμοκήπιο του Βόλου και έφαγαν έφαγαν 300 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης της μονάδας καλλιέργειας.

Όπως είπε ήταν χαρούμενα και πηδούσαν πιο ψηλά από τα κατσίκια.

Ο βοσκός του κοπαδιού των προβάτων, παραξενεύτηκε με τη συμπεριφορά που είχαν τα πρόβατα του αφού τα έβγαλε για βοσκή.

Τα πρόβατα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους και όπως μετέδωσε σχετικό ρεπορτάζ του Mega την Παρασκευή (22/9) έτρωγαν… πρασινάδα γιατί το σανό τους καταστράφηκε και μάλιστα τόνισε πως τους αρέσει πολύ η κάνναβη και η πρασινάδα. Το πρόβλημα ήταν πώς θα κυνηγούσαν για να φύγουν από την καλλιέργεια, γιατί τους άρεσε τόσο πολύ και δεν έφευγαν.

Τα πρόβατα δε κατά τις ίδιες πληροφορίες πηδούσαν πιο ψηλά απ’ τα κατσίκια και αυτό δεν γίνεται ποτέ λόγω του γεγονότος ότι έφαγαν περίπου 300 κιλά.

Λίγη ώρα μετά, ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου διαπίστωσε ότι η παραγωγή του, που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την πρόσφατη κακοκαιρία, αποτελειώθηκε από τα ζώα που βρήκαν φαγητό για να τραφούν.

«Για τα ζώα η κάνναβη είναι πολυτελής τροφή»
Ο Γιάννης Μπουρούνης, ιδιοκτήτης της μονάδας καλλιέργειας κάνναβης μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

«Ήταν χαρούμενα τα ζώα. Για τα ζώα η κάνναβη είναι πολυτελής τροφή. Στο εξωτερικό δίνουμε κάνναβη για ζωοτροφές, απλά για την Ελλάδα είναι κάτι ακριβό ακόμα. Εμείς περάσαμε έναν καύσωνα και χάσαμε ένα 20% της παραγωγής μας, μετά ήρθαν οι πλημμύρες και χάσαμε το 80% της παραγωγής μας. Είμαστε η μεγαλύτερη μονάδα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καλλιεργώ 48 στρέμματα φαρμακευτικής κάνναβης», είπε αρχικά.

«Είναι περιφραγμένο, έχει και κάμερες. Παράγουμε κάνναβη μόνο για φαρμακευτικούς λόγους. Η Ελλάδα καλλιεργεί την καλύτερη ποιοτικά κάνναβη κι ποιοτικά είμαστε στην 1η θέση. Με αυτό που έγινε έχουμε πρόβλημα τώρα, και με τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε στο εξωτερικό και με ρήτρες. Δεν έχουν έρθει ακόμα να δουν την ζημιά που έχουμε πάθει. Οι ξένοι δεν είναι συναισθηματικοί σαν τους Έλληνες, βλέπουν μόνο νούμερα. Ο ΕΛΓΑ δεν μας αποζημιώνει, δεν μπορώ ασφαλίσω την κάνναβη πουθενά, δεν ασφαλίζεται» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην αποζημίωσή του από το κράτος, ο κ. Μπουρούνης υπογράμμισε πως, «δεν ξέρω τι θα κάνει το κράτος τώρα. Καταλαβαίνω ότι το κράτος δεν έχει τόσα χρήματα να καλύψει τις ζημιές όλες. Ακούμε ότι ξεπερνά τα 14 δις. είναι πολύ μεγάλη η ζημιά που έχουμε πάθει, και από ό,τι ακούω, για τη Μαγνησία είναι η μεγαλύτερη ζημιά».

«Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου στην Περιφέρεια αλλά βλέπω πως δεν υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί αυτή η ζημιά. Πιστεύω παρήγαγαν πολύ ωραίο γάλα με αυτό που έφαγαν» δήλωσε κλείνοντας.

(megatv – freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί