Εντός των πόλεων γιορτάστηκε το φετινό Πάσχα, με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου και την αφρικανική σκόνη να σκεπάζει τον ουρανό.
Σε πολλές πόλεις, η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία ήταν εμφανής.
Η τσίκνα σκέπασε και τον αττικό ουρανό, καθώς σούβλες είχαν στηθεί σε πολλά μέρη της Αθήνας.
Ακόμη και στο κέντρο, στην πλατεία Κολωνακίου, το θέαμα από το ψήσιμο του αρνιού απαθανατίστηκε σε εικόνα που έκανε τον γύρου Διαδικτύου, με σούβλα που στήθηκε έξω από το γνωστό καφέ Da Capo.
Από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές έκλεψαν την παράσταση.
Η τσίκνα, ωστόσο, που δημιουργήθηκε προκάλεσε νέφος πάνω από το λεκανοπέδιο, που σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη, συννέφιασε τον αττικό ουρανό για ώρες.
Στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι έγιναν με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία υπό την υπόκρουση παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι Θεσσαλονικείς που επέλεξαν να ψήσουν στις ταράτσες των σπιτιών τους.






Οι σούβλες πήραν φωτιά στη Λαμία
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και μετά την Ανάσταση του Κυρίου, Λαμιώτες και γενικότερα οι Ρουμελιώτες αποτυπώνουν και… εμπράκτως με το αποτύπωμα στον ουρανό της πόλης ότι τηρούν τα έθιμα και γιορτάζουν.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο: Η κατάσχεση των ”παγωμένων” ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ευρωπαϊκά κράτη θα πλήξει το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα
- Δίκη για την υπόθεση Novartis: Οι ποινές φυλάκισης που ανακοινώθηκαν
- Δήλωση Σαμαρά για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
- Πεσκόφ για Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται de facto σε αυτόν τον πόλεμο»
- Ρωμανός: «Το πότισμα αυτών των λεφτόδεντρων, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά ως κοινωνία»
- Χαλκιδική: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι η πεντάχρονη κόρη της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία
- Άκης Σκέρτσος: Τι είπε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
- ΔΥΠΑ: Ξεκινά νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων-πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ»
- «Μπουρλότο» και στα Βαλκάνια; Σύμφωνα με τους Ρώσους, ετοιμάζεται «Σερβική Μαϊντάν»
- Βέροια: 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών – «Η λύρα στους δρόμους του Μ. Αλέξανδρου»
Κύρια Θέματα

















