• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Η Μαργαρίτα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας»! (Βίντεο)

«Η Μαργαρίτα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας»! (Βίντεο)

Ραγίζει καρδιές ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, που έχασε τη σύζυγο και το έξι μηνών βρέφος του στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» στον ALPHA, ο πυροσβέστης περιγράφει όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα και τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.

«Ήμουν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα ώσπου ήρθε μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμαζε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για τη δουλειά κι αφού με βοήθησε την αποχαιρέτησα κι έφυγα. Ήταν 17:30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου. Αμέσως ενημέρωσα τη Μαργαρίτα για τη φωτιά γιατί η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι με τον μπέμπη εκείνη την ώρα κι εγώ την ενημέρωσα ότι κινδυνεύει. Της είπα: “Μαργαρίτα πάρε το μικρό και φύγε αμέσως από το σπίτι”. Προσπάθησε να πάρει κάποια πράγματα και έφυγε» είπε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο πυροσβέστης εξηγεί ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του και όταν δεν τα κατάφερε, υποψιάστηκε ότι κάτι κακό συνέβη.

«Όλα τα οχήματα της υπηρεσίας μου ήταν στο μέτωπο της φωτιάς κι έτσι πήρα το δικό μου όχημα για να πάω να τη βρω. Πάνω στον πανικό μου και στην αγωνία μου να φτάσω κοντά στη Μαργαρίτα και το παιδί, οδηγούσα ριψοκίνδυνα.Θα μπορούσα κι εγώ να είχα εγκλωβιστεί μέσα στη φωτιά. Εν τω μεταξύ είχε έρθει κι ένας συνάδερφος μαζί μου, ο οποίος δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει αλλά ήταν ένας πραγματικός φίλος» δήλωσε ο πυροσβέστης.

Πώς έμαθε για τον θάνατό τους
Όπως περιέγραψε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, αμέσως κατευθύνθηκε στο Παίδων για να δει από κοντά τον γιο του.

«Όταν έφτασα στο νοσοκομείο κατάλαβα ότι το μωρό μας ήταν νεκρό. Όταν αποχαιρέτησα το γιο μας προσπάθησα να “κρατηθώ” για τη Μαργαρίτα. Βλέποντας την εικόνα της Μαργαρίτας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατάλαβα ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας. Δυστυχώς η Μαργαρίτα “έφυγε” 12 μέρες μετά το θάνατο του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Ήμασταν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια και την έχασα πολύ γρήγορα. Κάθε βράδυ ψάχνω τα “αν”, αλλά δεν καταλήγω πουθενά. Εξακολουθώ να μένω στο σπίτι που έζησα με τη Μαργαρίτα και το μωρό μας» τόνισε ο ίδιος.

Τα τελευταία λόγια σε ένα γράμμα
Ο πυροσβέστης που έχασα τα πάντα στη φωτιά στο Μάτι αποκάλυψε και μια ακόμα συγκλονιστική στιγμή. Το γράμμα που του είχε «αφήσει» η σύζυγός του. Ένα γράμμα που υπαγόρευσε για εκείνον στον διασώστη ενώ βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε από το Μάτι στον Ευαγγελισμό.

«Μέρες μετά όταν πήγα στο νοσοκομείο, αφού είχε “φύγει” η Μαργαρίτα, μαζί με τα άλλα τα χαρτιά που μου έδωσαν που ήταν απαραίτητα για να γίνει η ταφή της, μου έδωσαν κι ένα γράμμα που είχε αφήσει χωρίς να το ξέρω. Μου έδωσαν ένα γράμμα, το οποίο το είχε υπαγορεύσει στον διασώστη. Και το οποίο ήταν ένα γράμμα αποχαιρετισμού με κάποιο τρόπο. Μέσα αναφέρει εμένα και τους γονείς της, δεν αναφέρει πουθενά τον μπέμπη. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, δεν ξέρω αν μπορεί να ερμηνευτεί κάπως αυτό. Το υπαγόρευσε όσο ήταν στο ασθενοφόρο γιατί μετά την διασωληνώσανε και την έβαλαν σε καταστολή. Το γράμμα ήταν τα τελευταία της λόγια προς εμένα», είπε ο Ανδρέας Δημητρίου.