• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η φωτιά στο Μάτι από το λιμάνι της Ραφήνας- Το ξέσπασμα άντρα του Λιμενικού (βίντεο)

Η φωτιά στο Μάτι από το λιμάνι της Ραφήνας- Το ξέσπασμα άντρα του Λιμενικού (βίντεο)

Στέλεχος του λιμενικού σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης στο Μάτι τρβάει βίντεο από το λιμανι της Ραφήνας την ώρα της τραγωδιάς.Ενώ ξεσπά για όσους κατηγορούν το Λιμενικό Σώμα.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο είτε από απλούς πολίτες είτε από πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας στο Μάτι και μας δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τις δραματικές ώρες όταν η πύρινη λαίλαπα “κατάπινε” τα πάντα στο πέρασμά της.

Σήμερα, δύο νέα βίντεο αναρτήθηκαν στο facebook από εργαζόμενο του Λιμενικού Σώματος που κατά τη διάρκεια της φωτιάς βρέθηκε μαζί με τους συναδέλφους του στο λιμάνι της Ραφήνας αναλαμβάνοντας την από θαλάσσης διάσωση των πολιτών στο φλεγόμενο Μάτι.

Όπως γράφει ο ίδιος η ορατότητα ήταν μηδενική στο σημείο και υπήρχε κίνδυνος ακόμη και για τους ίδιους. “Αδύνατον να μπούμε σε τέτοιο καπνό κι όμως κάναμε προσπάθειες υπερανθρωπες.Μπήκαμε και δεν βλέπαμε στεριά σε παραλία γεμάτη ξέρες με κίνδυνο να μας ψάχνουν κι εμάς μαζί με τα σανίδια του σκάφους κι όμως πήγαμε”περιγράφει και ξεσπά κατά των δημοσιογράφων που ενώ δεν ήταν εκεί ασκούν κριτική για τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν εκείνες τις δραματικές ώρες.

“Έλεος με την προπαγάνδα σας. Με θίγει όχι μόνο ως πολίτη το ψέμα σας αλλά και ως εργαζόμενο του ΛΣ” γράφει χαρακτηριστικά.