μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, λόγω των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που πλήττουν τη Γαλλία ιδίως στα νοτιοδυτικά της, με αποτέλεσμα μέχρι χθες να έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τις εστίες τους 6.000 κάτοικοι.
Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, τα οποία έχουν ήδη αναχωρήσει για τη Γαλλία.
«Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία ενεργοποιεί το rescEU αιτούμενη συνδρομή για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και η Ελλάδα είναι η πρώτη και μόνη, μέχρι στιγμής, χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, στηρίζοντας έμπρακτα και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Θερμές ευχαριστίες έχουν ήδη εκφράσει οι γαλλικές Αρχές για την ελληνική κινητοποίηση», σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ανακοίνωσή του.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μικρό κοριστάκι… νευριάζει με την σκιά της: «Γιατί με ακολουθείς;;», vid
- Κεντάκι: Έσωσαν άνθρωπο από το δηλητηριώδες φίδι “black mamba” και βρήκαν τον μπελά τους
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να κάνει τώρα συμφωνία αλλιώς θα χάσει κι άλλα εδάφη, vid
- Πρωτοχρονιά στο Μεγάλο Λιμάνι – Πώς θα υποδεχτεί το 2026 ο Πειραιάς
- Λαμία: Δίωρος καθολικός αποκλεισμός στο μπλόκο Μπράλου – Ήδη σχηματίζονται μεγάλες ουρές οχημάτων
- Για τέταρτη συνεχόμενη τριετία, ο Γιώργος Κουμεντάκης στο «τιμόνι» της Λυρικής
- Τι έχει να «συμφωνήσει» ο Πούτιν με αυτό το άτομο;; Video
- Θεσσαλία: Απόφαση της τελικής επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Daniel
- Ρομπότ που παίζει μπάντμιντον σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Κίνα – Δείτε το βίντεο
- Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο – Ενισχύεται το μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων









