Η αντίθεση των ημερών: Από την μια το Μάτι και από την άλλη η επιστροφή των στρατιωτικών

Όπως διαβάσατε στο el, οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι, έχουν φτάσει τους 96. Πολλές οι πικρές ιστορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ήταν λογικό, το παραπάνω θέμα, μονοπώλησε την καθημερινότητα

Δεν υπήρξε Έλληνας, που να μην στεναχωρήθηκε με όλα αυτά που έγιναν. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με πολύ άσχημο τρόπο, ενώ χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακούσαμε πολλά για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ υπήρξε και πολύ μεγάλη κόντρα μεταξύ των κομμάτων, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Το κλίμα όμως άλλαξε εχθές το βράδυ, καθώς έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι, απελευθέρωσαν τους δύο στρατιωτικούς

Τα ΜΜΕ κατακλύστηκαν από ειδήσεις σχετικές, με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Ακολουθούν (αποσπασματικά) δηλώσεις μερικών πολιτικών

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος Της Δημοκρατίας

Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών.

Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας.

Η δήλωση του κ.Μπουτάρη

Επιτέλους, απελευθερώθηκαν από τις τουρκικές φυλακές και επιστρέφουν στην πατρίδα οι δυο στρατιωτικοί μας, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στο αίσιο αποτέλεσμα.

Η δήλωση του κ.Καμμένου (Συνοπτικά)

Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού.

Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη (Συνοπτικά)

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι μετά τις πρόσφατες τραγωδίες, αυτή η εσωτερική ανάγκη είναι ακόμα πιο έντονη, όχι μόνο για όσους βίωσαν την τραγωδία στο Μάτι από πρώτο χέρι αλλά για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που συγκλονιστήκαμε από την ανείπωτη τραγωδία.

Αλλά μέσα σε αυτό το ζοφερό καλοκαίρι ήρθε το χαρμόσυνο, το πολύ ευχάριστο νέο της απελευθέρωσης των δύο αξιωματικών μας, ένα νέο το οποίο μας γέμισε όλους με χαρά και με αισιοδοξία και με συγκίνηση.

Η δήλωση του Αλ.Τσίπρα

Δεκαπενταύγουστος, το μικρό Πάσχα της Ορθοδοξίας, σπουδαία μέρα για την παράδοση του λαού μας.

Η δύναμη της πίστης, όπως κι αν την βιώνει ο καθένας μας, είναι κινητήρια δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις προσωπικές και συλλογικές δυσκολίες .

Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός της ιστορίας και της παράδοσης, αποτελούν σταθερές συντεταγμένες στην πορεία και στον αγώνα μας για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης.

Συμπέρασμα

Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας χαροποίησε όλους και όλες. Πέρα από αυτό το χαρμόσυνο γεγονός όμως, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τους νεκρούς στο Μάτι!

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...