Γκάφα μεγατόνων!! Έστειλαν…κατά λάθος μήνυμα 112 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η πολλές φορές ακατανόητη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας εξοργίζει τους πολίτες.

Σε ακόμα μία κακοκαιρία ένα θέμα που σχολιάστηκε ήταν τα μηνύματα προειδοποίησης του 112, που πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Χθες σε ανύποπτο χρόνο (σ.σ. 10 το πρωί), πολλές χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας έλαβαν ένα άσκοπο μήνυμα προειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα!!

Η ειρωνεία είναι μάλιστα πως τη στιγμή που στάλθηκε το μήνυμα, σε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης μόλις είχε σταματήσει να βρέχει!!

Όπως παραδέχθηκε χθες το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο o προϊστάμενος της διευθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαρ. Στεργιάδης:

«Στο μεταξύ για τους κατοίκους σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, ήταν το μήνυμα 112 που έλαβαν σήμερα το πρωί αρκετοί και στην Θεσσαλονίκη. Λόγω του εύρους του σήματος των κεραιών στην Θεσσαλονίκη το έλαβαν εκ παραδρομής».

Ήδη η -κατά τα άλλα χρήσιμη- υπηρεσία προειδοποίησης έχει γελοιοποιηθεί στα μάτια του κόσμου, κυρίως εξαιτίας της συχνής και πολλές φορές άσκοπης χρήσης της σε ό,τι αφορά τα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικά δε για τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοί της μέσα σε 48 ώρες έλαβαν 2 μηνύματα που τους προειδοποιούσαν για ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν στην ευρύτερη περιοχή απλά…έβρεχε ποτιστικά.

Λάθος και στην Αθήνα

Ένα μήνυμα του 112 που καλούσε σε περιορισμό των μετακινήσεων έφτασε σήμερα και στους κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Στη συνέχεια ωστόσο φάνηκε πως είχε γίνει λάθος, με τον Β. Βαρθακογιάννη, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής να λέει σήμερα στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ πως το μήνυμα αφορά μόνο για την ανατολική Πελοπόννησο στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων και πήγε κατά λάθος σε κατοίκους όπως στη Γλυφάδα.

«Ο κεραίες κινητής λόγω της εμβέλειάς και τον καθορισμό των περιοχών στον χάρτη μπορεί τα μηνύματα να τα προωθήσουν και σε άλλες περιοχές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα το έλαβαν κάτοικοι στα νότια προάστια της Αττικής», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί