• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Γίναμε πρωτοσέλιδο στα μεγάλα ΜΜΕ: Η είδηση για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γίναμε πρωτοσέλιδο στα μεγάλα ΜΜΕ: Η είδηση για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο «καμπανάκι» χτύπησε στη ΝΔ μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής δημοσκόπησης από την εταιρεία Opinion poll.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Η εν λόγω δημοσκόπηση, έδειξε πως το 63,2% των πολιτών που ρωτήθηκαν, δηλώνει μη ικανοποιημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε σχετικά πως πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα που ακουμπά όλη την κοινωνία.

Αφού έκανε μια σύντομη αναφορά των μέτρων που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση για να λύση το πρόβλημα, πρόσθεσε πως «οι πολίτες θα κρίνουν την πολιτική μας όταν αυτή αρχίσει να αποδίδει καρπούς και απτά αποτελέσματα». Όπως είπε αυτό θα γίνει από την Άνοιξη!

Κύριο μέρος του κυβερνητικού σχεδίου, αποτελεί η μαζική μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην Ενδοχώρα. Ένα μέτρο που έχει δυσαρεστήσει πολλούς αλλά στην παρούσα φάση, όπως είμαστε «δεμένοι» πισθάγκωνα από ΕΕ και ΟΗΕ, αποτελεί το «αναγκαίο» κακό.

Αν δεν φύγουν άμεσα χιλιάδες μεταναστών από τα κέντρα των νησιών μας, πολλοί δήμαρχοι μαζί με τους κατοίκους τους, απειλούν με ξεσηκωμό. Ωστόσο το ίδιο γίνεται όταν μετανάστες φθάνουν στην ενδοχώρα και πρέπει να μεταβούν σε κάποιο νέο κέντρο κράτησης ή αν είναι πιο τυχεροί σε κάποιο ξενοδοχείο που πληρώνει κάποιος Έλληνας για τους…«καημένους» αυτούς ανθρώπους. Κι εκεί υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους των περιοχών που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, όπως είδαμε να γίνεται στον Καραβόμυλο και τα Μελίσσια.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τουλάχιστον 10.000 απελάσεις την άνοιξη. Το θέμα είναι, ΠΟΣΟΙ θα έχουν έρθει ως τότε; Πόσοι έρχονται καθημερινά στα νησιά μας και πόσοι περνούν τον ουσιαστικά αφύλαχτο Έβρο;

Κρατηθείτε γιατί τα νούμερα που ακολουθούν σοκάρουν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, 46.100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από ξηρά και θάλασσα στην Ελλάδα το εννιάμηνο του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ οι αφίξεις μόνο διά θαλάσσης αυξήθηκαν κατά 54%. Φυσικά αυτοί που περνούν από τον Έβρο δεν προσμετρώνται στο αποτέλεσμα, επομένως το σύνολο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Όσον αφορά τα νησιά μας, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, βρίσκονταν στα νησιά σχεδόν 30.700 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους οι 25.900 στα πέντε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ), αριθμός σχεδόν πενταπλάσιος της μέγιστης χωρητικότητάς τους (5.400)

Επίσης τις τελευταίες ώρες, κάνει το γύρο του κόσμου μια είδηση με πρωταγωνίστρια τη χώρα μας, η οποία σχετίζεται με το ότι τη στιγμή που η Ευρώπη εμφανίζει 21% μείωση των μεταναστευτικών αφίξεων μέσω θαλλάσης, η Ελλάδα εμφανίζει 21% αύξηση!!!

Συγκεκριμένα η χώρα μας, έχει δεχτεί την πλειοψηφία των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών και οι αφίξεις ήταν περισσότερες από όσες στην Ισπανία (23.200), την Ιταλία (7.600), τη Μάλτα (2.700) και την Κύπρο (1.200) μαζί. Στην Κύπρο συνεχίζεται η ανοδική τάση του αριθμού των νέων αιτήσεων ασύλου, με αποτέλεσμα να έχει λάβει τις περισσότερες κατά κεφαλήν αιτήσεις στην ΕΕ. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 υποβλήθηκαν περίπου 6.600 νέες αιτήσεις ασύλου.

Καταλαβαίνετε πως το πρόβλημα με τα σημερινά δεδομένα, δεν λύνεται με την μεταφορά αυτών των ανθρώπων από τα νησιά στην ενδοχώρα. Έτσι δεν λύνεται ούτε καν το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών, αφού αν υποθέσουμε ότι από τη Μόρια για παράδειγμα θα φύγουν 10.000 για την ενδοχώρα, σε μερικές εβδομάδες θα έχει καταφτάσει στη χώρα μας ο διπλάσιος αριθμός μεταναστών! Απλά μαθηματικά!

Επομένως αυτό που πρέπει να γίνει για αρχή, είναι πρώτον να εφαρμοστούν με πλήρη αυστηρότητα τα μέτρα που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση με πρώτο και καλύτερο την περιφρούρηση των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα.

Δεύτερον, να πιεστεί ο Ερντογάν μέσω Ευρώπης και διεθνών οργανισμών με τη συμβολή της Ελλάδας, να σταματήσει τις ροές.

Τρίτον, η κυβέρνηση παράλληλα με τις απελάσεις, να στοχεύσει στο να αλλάξει η εικόνα που επικρατεί για τη χώρα μας στους κύκλους των διακινητών και κυρίως των μεταναστών που πληρώνουν για να έρθουν στη χώρα μας, γνωρίζοντας εκ του ασφαλούς πως έρχονται σε…ξέφραγο αμπέλι!

Αν γίνουν τα παραπάνω, σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αναμένουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει η ΝΔ να χειρίζεται αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...