• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για 4η ημέρα μαίνεται επικίνδυνη η φωτιά στην Εύβοια- Δίνεται μάχη για να οριοθετηθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 4η ημέρα μαίνεται επικίνδυνη η φωτιά στην Εύβοια- Δίνεται μάχη για να οριοθετηθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Αισιόδοξοι οι πυροσβέστες!

Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και σήμερα σε επιφυλακή.

Όπως αναφέρουν, πλέον δεν υπάρχει πουθενά φλόγα, ωστόσο ο στόχος είναι «να σβήσει και η τελευταία σπίθα». Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη χαράδρα βόρεια του χωριού Πλατανιά, όπου τις προηγούμενες ώρες έγινε η μεγάλη αναζωπύρωση, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν όλες οι δυνάμεις στην περίμετρο της πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε πως επιχειρούν, 382 πυροσβέστες, με 98 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το ΜΕΤΠΕ, όπως και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στο δύσβατο αυτό σημείο, όντας κουρασμένοι από τις προηγούμενες ημέρες, τα στελέχη των πεζοπόρων τμήματων, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να οριοθετήσουν την πυρκαγιά η οποία δεν φαίνεται να έχει ενεργό μέτωπο.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, είναι οι -τυχόν- νέες αναζωπυρώσεις λόγω της αλλαγής των ανέμων. Μια μεγάλη επιτυχία των πυροσβεστών όπως μεταδίδεται, είναι πως κατάφεραν να σώσουν το παρθένο δάσος Natura αλλά και το Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Παρά τον πύρινο εφιάλτη, που τους απειλούσε, οι κάτοικοι του χωριού Πλατανιά, γιόρτασαν χθες τον Δεκαπενταύγουστο. Η επόμενη μέρα φέρνει λίγες ζημιές σε σπίτια αλλά πολλές σε καλλιέργειες και στο φυσικό τοπίο που υπέστη μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Εχθές, επέστρεψε επίσης στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης, το έτερο χωριό που κινδύνεψε από τις φλόγες τα τελευταία 24ωρα, η εικόνα της Παναγίας, η οποία την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, είχε απομακρυνθεί από μοναχούς, προκειμένου να την προστατέψουν.