• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • «Φρούριο» η ΔΕΘ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Eκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ-upd)

«Φρούριο» η ΔΕΘ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Eκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ-upd)

Μικροεπεισόδια και ένταση επικράτησαν πριν από λίγα λεπτά στην νότια πύλη της ΔΕΘ.

Νεότερη ενημέρωση 22:55

Έληξαν τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ατμόσφαιρα στους παρακείμενους δρόμους είναι  ακόμα και αυτή την ώρα αποπνικτική καθώς η χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν έχει σταματήσει μέχρι αυτή την ώρα:

Ενημέρωση 20:49

Τα σοβαρά επεισόδια της τελευταίας ώρας έχουν επεκταθεί στις οδούς Αγγελάκη και Τσιμισκή, όπου διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ, τα οποία με τη σειρά τους από νωρίς το απόγευμα έχουν μετατρέψει σε φρούριο τους δρόμους και τα στενά γύρω από την νότια πύλη της ΔΕΘ.

Μάλιστα ήδη αναφέρθηκε και η πρώτη σύλληψη διαδηλωτή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, λίγο έξω από την ΔΕΘ:

 

 

Πιο συγκεκριμένα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν δύο διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη, με σκοπό να κινηθούν προς την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο του thestival, άνδρες των ΜΑΤ εντόπισαν τα δύο άτομα (πιθανότατα οπαδοί του ΠΑΟΚ) και τα οδήγησαν εκτός του χώρου της ΔΕΘ.

Σημειώνεται πως γύρο από το κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα…οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις με πολλές κλούβες των ΜΑΤ κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Υπενθυμίζεται πως η εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος είναι προγραμματισμένη στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.

Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων μαίνονται μέχρι και αυτή την ώρα:

 

Στο στόχαστρο Συριζαίος βουλευτής

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τα έβαλαν οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον του.

«Προδώσατε την Μακεδονία» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ένα πολίτης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu