• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση – Τοξικός καπνός κάλυψε την Αθήνα – Προειδοποίηση στους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση – Τοξικός καπνός κάλυψε την Αθήνα – Προειδοποίηση στους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Metamorfosi
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε συναγερμό έχουν τεθεί πυροσβεστικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο εργοστάσιο που καίει από τις 7 το πρωί, ωστόσο ακόμη φαίνεται πως υπάρχουν εστίες φωτιάς που εξακολουθούν να σιγοκαίνε.

Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει από το μεσημέρι και μετά να την περιορίσουν, ωστόσο αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι ο πυκνός μαύρος καπνός που συνεχίζει να βγαίνει και να καλύπτει τον ουρανό της πρωτεύουσας.

Επειδή μάλιστα μιλάμε για εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών ο καπνός που βγαίνει είναι τοξικός.

Με το παραπάνω σαν δεδομένο, εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Αττικής, να λάβουν μέτρα προκειμένου να προστατευθούν από τις τοξικές επιπτώσεις και τα προβλήματα από τον καπνό, ενώ οδηγίες εξέδωσε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται, στα ελληνικά και στα αγγλικά:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, 15-08-2020, 14.05

Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Το μήνυμα, εστάλη σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω από το κτίριο που φλέγεται ενώ το έλαβαν και κάποιοι, λόγω κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ παραπέμπει και σε ανακοίνωση με οδηγίες που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και αναφέρει:

«Επικίνδυνοι καπνοί λόγω πυρκαγιάς στην Μεταμόρφωση Αττικής – Οδηγίες προστασίας Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας λόγω επικίνδυνων εκπομπών (καπνός), συστήνονται στους πολίτες, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή, τα εξής:

  • Αποφύγετε την έκθεση στη ροή του καπνού
  • Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Παραμείνετε σε ανοιχτούς και αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν
  • Κλείστε ερμητικά όλα τα παράθυρα και πόρτες και μείνετε εντός του σπιτιού
  • Συνιστάται τα κλιματιστικά να βρίσκονται σε λειτουργία εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα όπου διατίθεται
  • Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή νιώσετε δυσφορία
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους πολίτες ήδη από σήμερα το πρωί, αναρτώντας σχετικές οδηγίες προστασίας από βιομηχανικά ατυχήματα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προ ολίγου εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα 112 με οδηγίες προστασίας προς του κατοίκους της περιοχής».

(φωτο:screenshot)