• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εργαζόμενος – ήρωας έλαβε διεθνές βραβείο επειδή έσωσε τουρίστα που πνιγόταν σε ταβέρνα στα Χανιά – BINTEO

Εργαζόμενος – ήρωας έλαβε διεθνές βραβείο επειδή έσωσε τουρίστα που πνιγόταν σε ταβέρνα στα Χανιά – BINTEO

Ο Βασίλης Παντελάκης έλαβε διεθνές βραβείο όντας εργαζόμενος σε ταβέρνα στα Χανιά όπου τον Μάιο του 2019 έσωσε έναν Βρετανό τουρίστα που δειπνούσε με τη σύζυγό του από βέβαιο πνιγμό.


Την ώρα που το ζευγάρι από το εξωτερικό απολάμβανε τους μεζέδες του στα Χανιά, ξαφνικά ο άντρας στραβοκατάπιε και δεν μπορούσε να ανασάνει, ενώ μάλιστα σηκώθηκε όρθιος με τη σύζυγό του να μην μπορεί τον βοηθήσει.

Τότε ευτυχώς, ο Βασίλης Παντελάκης τον είδε από το βάθος και χρησιμοποιώντας τη λαβή «Χάιμλιχ» έσωσε τον άνδρα από πνιγμό με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Καταφέραμε με αυτό το βίντεο να δει ο κόσμος ότι είναι δυνατό με τη γνώση πρώτων βοηθειών να σώσει κάποια ζωή. Γίνονται σχετικά σεμινάρια σε όλο τον κόσμο και στα Χανιά στους χώρους εστίασης» ανέφερε ο άνδρας στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το τοπικό zarpanews.gr, ο κ. Πατελάκης, έκτοτε πρότεινε τα παιδιά να διδάσκονται από τα σχολεία τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε ανάλογες καταστάσεις.

Aυτή την εβδομάδα έλαβε βραβείο πρώτων βοηθειών από την υπηρεσία 112 της EENA (European Emergency Number Association).

«Κάθε χρόνο, βλέπουμε ήρωες σε όλο τον κόσμο να ξεπερνούν το αναμενόμενο για να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτή είναι η τελετή των “βραβείων 112″, με την οποία βραβεύουμε αυτά τα απίστευτα άτομα και τους οργανισμούς που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αλλαγή των συνθηκών για την ασφάλεια των ανθρώπων» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

( φωτο: video screenshot)