• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εργαζόμενοι σε γηροκομείο στην Καρδίτσα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Εργαζόμενοι σε γηροκομείο στην Καρδίτσα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Θετικοί είναι τέσσερις εργαζόμενοι του γηροκομείου και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ στους φιλοξενούμενους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Έλλειψη μέτρων στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα καταγγέλουν στο protothema.gr κάτοικοι της περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω κορωνοϊού. Ήδη στο γηροκομείο υπάρχουν 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ έγινε γνωστός και ο θάνατος ενός ηλικιωμένου. Ο συναγερμός για τον συγκεκριμένο οίκο σήμανε το βράδυ της Τετάρτης με τα τεστ να αποκαλύπτουν ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι πάνω από 40 ηλικιωμένοι.

«Βλέπαμε να γίνεται η τροφοδοσία κανονικά. Να μπαίνουν και να βγαίνουν οι υπάλληλοι της εταιρειας χωρίς να λαμβάνουν κανένα μετρο προστασίας», μας είπε κάτοικος της περιοχής. «Πολλοί υπάλληλοι νοσηλευτές κυκλοφορούσαν παντού στην περιοχή. Ενδεχομένως από εκεί να έγινε η διασπορά του κορωνοϊού», μας είπε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Σημειωνεται πως το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

(protothema – φωτο:eurokinissi0