• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν έχουμε οδηγίες και διαδικασίες για τον κορονοϊό

Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν έχουμε οδηγίες και διαδικασίες για τον κορονοϊό

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχουν λάβει οδηγίες για την προστασία επιβατών και προσωπικού έναντι του κορονοϊού.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα – οδηγίες για την προστασία επιβατών και εργαζομένων από τη μετάδοση του κορονοϊού, ζητά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους καθώς όπως αναφέρει:

«με τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών μας γεννάται αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία. Ωστόσο στον φορέα όπου εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων».

Καλούν τη διοίκηση και το υπουργείο Μεταφορών να πράξει τα δέοντα εγκαίρως.

«Η καθημερινότητα μάς έχει διδάξει διαχρονικά ότι η αδράνεια των υπευθύνων δεν είναι κάτι που λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» σχολιάζουν.

Σε εγρήγορση στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε εγρήγορση για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης από τον κοροναϊό βρίσκεται η διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), που -ως υπεύθυνη αρχή μεταφορών για το πολεοδομικό συγκρότημα- ανέλαβε πρωτοβουλία συντονισμού όλων των φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται με τις δημόσιες μεταφορές. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αρχές μεταφορών, απέστειλε έγγραφο με οδηγίες και έκτακτες συστάσεις για τον κοροναϊό προς τις διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής (οι οποίες και θα αναλάβουν, μόλις πάρουν το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την εκτέλεση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ), καθώς και στο Σωματείο Ταξί «Ερμής».

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)