Επιστρέφει το πρώην Κάνιγγος 21 – Γίνεται ξενοδοχείο!

Ακόμη ένα ξενοδοχείο, θύμα της κρίσης που βίωσε ο τουρισμός της Αθήνας στις αρχές αυτής της δεκαετίας, ετοιμάζεται για επαναλειτουργία στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ο λόγος για το πρώην Κάνιγγος 21, το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, το οποίο βγαίνει προς αξιοποίηση μέσα από τον διαγωνισμό που εκκινεί τώρα το Tαμείο για την μακροχρόνια παραχώρησή του.

Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 3.501 τ.μ., βρίσκεται επί των οδών οδών Κάνινγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12 στην Αθήνα και παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια, από το τέλος του 2010, όταν μπήκε «λουκέτο» στη μονάδα λόγω αδυναμίας καταβολής των ενοικίων από τον τότε μισθωτή. Συμπτωματικά εκείνη την περίοδο, η ανακοίνωση της «λουκέτου» για το Κάνιγγος 21 είχε συμπέσει με το ηχηρό «λουκέτο» του Esperia στην Σταδίου, για το οποίο επίσης στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσαν την εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την μακροχρόνια παραχώρησή του, ενδεικτικό της κινητικότητας που υφίσταται λόγω της ανόδου του τουρισμού της Αθήνας.

Αντίστοιχα και το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ θεωρεί ότι οι συνθήκες ευνοούν την μακροχρόνια παραχώρηση του ακινήτου, για το οποίο μάλιστα, προσπάθειες επαναλειτουργίας έχουν καταβληθεί, ούτως ή άλλως, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας και μάλιστα ορισμένοι επενδυτές (κυρίως από το εξωτερικό), συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ξένων ξενοδοχειακών αλυσίδων, είχαν έρθει πολύ κοντά στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας, χωρίς ωστόσο τελικά να μπούν οι τελικές υπογραφές και να προκριθεί τώρα η διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού. Σημειώνεται εδώ ότι το επταόροφο κτίριο, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Ομόνοια, διαθέτει άδεια χρήσης ξενοδοχείου με προδιαγραφές τεσσάρων αστέρων.

Σύμβουλος οργάνωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει αναλάβει η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, η οποία συνεργάζεται για τη χώρα μας με την BNP Paribas Real Estate. Η τελευταία είχε αναλάβει πέρυσι και την αξιοποίηση, με μακροχρόνια παραχώρηση, του ακινήτου στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την Κριεζώτου, για λογαριασμό του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας των πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο τελικά μισθώθηκε στην ΛΑΜΨΑ για τη λειτουργία της νέας μονάδας του ομίλου στην περιοχή του Συντάγματος προς το τέλος της επόμενης χρονιά

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu