• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστολή ΕΤΕΡ σε ΕΣΡ: Μην δώσετε τηλεοπτική άδεια στον Β. Μαρινάκη

Επιστολή ΕΤΕΡ σε ΕΣΡ: Μην δώσετε τηλεοπτική άδεια στον Β. Μαρινάκη

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) ζητά με επιστολή της στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να μη δώσει τηλεοπτική άδεια στην «ALTER EGO» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως αναφέρουν, η συγκεκριμένη εταιρία είναι υπεύθυνη εν μέρει για το κλείσιμο του MEGA CHANNEL ενώ έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο του ΒΗΜΑ fm. Τονίζουν πως «υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι χρηματοδοτούνται, μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγάλος αριθμός ΜΜΕ που δεν του ανήκουν», επισημαίνοντας ότι ο «Πειραιάρχης» επιχειρηματίας είναι υπόδικος για βαριά κακουργήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», η ΕΤΕΡ μέσω επιστολής στο ΕΣΡ καταγγέλλει ότι υπάρχουν προφανείς λόγοι για τους οποίους η εταιρία «ALTER EGO» του Β. Μαρινάκη δεν μπορεί να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια που διεκδικεί.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με την επικείμενη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας. Οι λόγοι είναι προφανείς, η Alter Ego, που ανήκει 100% στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι υπεύθυνη εν μέρει για το κλείσιμο του MEGA CHANNEL ενώ έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο του ΒΗΜΑ fm. Στην περίπτωση δε του ραδιοσταθμού προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να τον οδηγήσει σε πτώχευση, χρησιμοποιώντας δικολαβικά μέσα, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου η υποχρέωση που ανέλαβε με την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας-φορέα του ραδιοσταθμού απέναντι στο Δημόσιο Συμφέρον και στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού. Την ίδια στιγμή σε πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού της εν λόγω εταιρείας, μεταξύ των δραστηριοτήτων της ορίστηκε η ίδρυση και λειτουργία ραδιοσταθμού, με προφανή σκοπό να ζητήσει από την Αρχή σας ραδιοφωνική συχνότητα παραβλέποντας όσα έχουν συμβεί με το Βήμα fm».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η ΕΤΕΡ κοινοποίησε στα μέλη του ΕΣΡ διάφορα πορίσματα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας εναντίον της εταιρίας του Μαρινάκη, ενώ αναφέρεται και στις μηνύσεις για δεδουλευμένες αποδοχές πλέον του ενός έτους.

Από the pressproject