Επιμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο μειωμένο ωράριο των καταστημάτων, vid

Μάλιστα διαμηνύει πως το μέτρο θα εφαρμοστεί στην πόλη εθελοντικά από την ερχόμενο κιόλας εβδομάδα.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ωραρίου των καταστημάτων προς εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο κ. Γιάννης Κοροκυθάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων στη Θεσσαλονίκη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και είπε πως ο ίδιος θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του μειωμένου ωραρίου, από το οποίο έχει υπολογίσει πως θα προκύψει μία μείωση 15% στο λογαριασμό ρεύματος.

Αναφορικά με το προσωπικό του, το κατάστημα όπως είπε απασχολεί τέσσερις υπαλλήλους και δεν έχει ο ίδιος σκοπό να απολύσει κανέναν, ούτε να μειώσει τον μισθό τους.

«Κάποιοι θα πάρουν άδεια, κάπως θα το ρυθμίσουμε, γιατί και αυτό ανέντιμο είναι, εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του να διώξουμε προσωπικό ή να μειώσουμε μισθούς, δεν είναι έντιμο, δεν είναι δίκαιο» δήλωσε.

«Είναι σεβαστή η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσ/ νίκης, ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μείωση ωραρίου σε μια εποχή με μειωμένους τζίρους…όμως εάν παραστεί ανάγκη θα λέγαμε “ναι” για να συμβάλλουμε στη μείωση ρεύματος υπό τον όρο ότι η απόφαση θα ήταν κρατική και θα αφορούσε όλη την χώρα και το σύνολο των επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως δεν γίνεται να μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων, ούτε να γίνουν απολύσεις.

Ο κ. Γιάννης Νικολαράκος, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου συμφώνησε με την άποψη πως εάν η απόφαση αφορούσε όλα τα καταστήματα μαζί και τα σούπερ μάρκετ τότε θα ακολουθούσαν και αυτά στο Μαρούσι.

«Εάν κλείσουν όλα τα μαγαζιά, θέλουμε και εμείς να κλείσουμε» δήλωσε και εξήγησε πως η απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί πανελλαδικά προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα ανταγωνισμού.

(megatv – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί