• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επεισόδια στα νησιά – Ποιοι πρωταγωνιστούν; Στ.Πέτσας: «Δεν ήταν αυθόρμητοι κάτοικοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στα νησιά – Ποιοι πρωταγωνιστούν; Στ.Πέτσας: «Δεν ήταν αυθόρμητοι κάτοικοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση γεμάτη νόημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Υπόνοιες για μεθόδευση των σημερινών επεισοδίων στα νησιά από άτομα που δεν ήταν κάτοικοι άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Β.Αιγαίου, θίγοντας το θέμα των σημερινών επεισοδίων.

Μάλιστα ο ίδιος άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τους πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων λέγοντας συγκεκριμένα:

«Εξαντλήσαμε επί 2,5 μήνες το διάλογο. Δε μπορεί ο διάλογος να είναι άλλοθι για αδράνεια. Οποιαδήποτε τοπική αντίδραση, που μπορεί να έχει ως βάση τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι κατανοητή σε ένα βαθμό.

Όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες θα πρέπει να κοιτάμε την ασφάλεια. Για το αν υπήρξε βία, ή όχι, η εκτίμησή μας είναι ότι ήταν περιορισμένης έκτασης γεγονότα . Δεν ήταν αυθόρμητοι κάτοικοι. Κάποιοι είχαν ρουκέτες και μολότοφ…

Και όπως είχε πει ο κ.Τσίπρας, σημασία για τις μολότοφ έχει από ποιο σημείο βρίσκεσαι»

.

Οι παραπάνω δηλώσεις , που ουσιαστικά αποτελούν την επίσημη θέση της κυβέρνησης, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια παρερμηνειών ως προς το ποιοι πρωταγωνιστούν σε βίαια επεισόδια κατά των κλειστών κέντρων.

Ανάμεσα στους απλούς κατοίκους σήμερα, υπήρχαν άτομα με μολότοφ και…ρουκέτες, αποκαλύπτοντας πως οι προθέσεις τους ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή «διαμαρτυρία»:

(φωτο:eurokinissi)