όσο και σε εκείνο της έκτισής της ζητά από την πολιτεία η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή το περιστατικό στα Γλυκά Νερά.
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος – Η ανακοίνωση
“Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εξ αφορμής του δημοσίου διαλόγου που αφορά την ποινική μεταχείριση δραστών ειδεχθών και κοινωνικά αποτρόπαιων εγκληματικών πράξεων, ειδικά εκείνων που στρέφονται κατά των εννόμων αγαθών της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας και της ανηλικότητας, υπενθυμίζει ότι, από ετών, τα μέλη της μέσα από την υπηρεσιακή τους ενασχόληση, είχαν εντοπίσει τους κινδύνους από τη μείωση των ποινών για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.
Με στόχο την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχε προτείνει προς τους αρμόδιους φορείς αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών αποτρόπαιων εγκλημάτων, τόσο στο στάδιο επιβολής ποινής, όσο και σε εκείνο της έκτισής της, όμως οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν.
Ενόψει της έξαρσης φαινομένων σκληρής εγκληματικότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες Εισαγγελείς ως θεματοφύλακες της κοινωνικής ειρήνης και των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, υπενθυμίζοντας τα κατατεθειμένα αρμοδίως κείμενα των προτάσεών μας, καλούμε την πολιτεία να λάβει την απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία προς την ανωτέρω κατεύθυνση”.
(Πηγή: dikastiko.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντός ημερών ανοίγει ειδικός κύκλος μόνιμων προσλήψεων στους δήμους
- Εκτός Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Παππάς – Αναφορές για άγριο επεισόδιο με δημοσιογράφο
- Η Κίνα πήρε θέση για την κρίση στη Βενεζουέλα: «Το Πεκίνο αντιτίθεται στον μονομερή εκφοβισμό χωρών»
- Ο Τραμπ θα παραστεί στην υποδοχή των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Συρία
- Ισπανία: Εκατοντάδες αλλοδαποί εκδιώχθηκαν από ένα πρώην λύκειο όπου είχαν κάνει κατάληψη
- Νέες «μόδες»: Σε ποιά χώρα ετοιμάζουν «δίκτυα κλιματικών καταφυγίων»;
- Χρυσή Αυγή: Την ενοχή των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
- Δεν υπάρχουν οι Κινέζοι! Έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο-γίγας, vid
- «Ναι» από Ευρωβουλή σε σχέδιο που διευκολύνει τις εκτρώσεις
- Κάλεσμα Μητσοτάκη σε βουλευτές της ΝΔ να τον επισκεφθούν στο Μαξίμου εν μέσω αγροτικών μπλόκων









