• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελλάδα 2018: Εξελίξεις στο θέμα της καταδίκης, της καθαρίστριας

Ελλάδα 2018: Εξελίξεις στο θέμα της καταδίκης, της καθαρίστριας

Όπως διαβάσατε στο el, η ελληνική δικαιοσύνη πήρε την απόφαση να καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, μια καθαρίστρια η οποία όπως αποδείχθηκε, εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Η ποινή που της επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας, προκάλεσε την απορία των πολιτών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι άτομα που καίνε τις περιουσίες των Ελλήνων, κυκλοφορούν ελεύθερα (αναρχικοί που καίνε αυτοκίνητα κλπ).

Δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης προφανώς, όμως είναι σίγουρο ότι είναι καλό να σκεφτόμαστε ορισμένα πράγματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι:

Η καταδίκη της καθηγήτριας, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα newsbomb.gr. Ενδιαφέρθηκε για την καθαρίστρια η Εισαγγελέας και θα κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Αυτά βλέπουμε να γίνονται στην Ελλάδα και όλοι απορούμε, όπως είναι λογικό. Δυστυχώς οι πολίτες πολλές φορές νιώθουν απροστάτευτοι.

Παράλληλα, βλέπουμε την Δικαιοσύνη να επιβάλει μεγάλη ποινή σε μια καθαρίστρια, ενώ υπάρχουν τόσα και τόσα προβλήματα. Ήδη πολλοί λένε ότι δεν είναι δυνατόν η καθαρίστρια να μπαίνει 10 χρόνια φυλακή και κάποιοι άλλοι κύριοι, να είναι ελεύθεροι να χτυπάνε ακόμα και αστυνομικούς.

Πως λοιπόν, μπορούν να νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;