• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ οι φανατικοί υποστηρικτές της συνεπιμέλειας: «Μαφιόζικες» απειλές σε δικαστές

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ οι φανατικοί υποστηρικτές της συνεπιμέλειας: «Μαφιόζικες» απειλές σε δικαστές

Δεν τους φτάνει η ψήφιση από την Βουλή...

Οι υποστηρικτές του Νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, το οποίο υπερψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη (20/5), βρίσκονται πλέον ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ!

Αφού πανηγύρισαν για το εν λόγω προβληματικό, σύμφωνα με διεθνείς και ελληνικές οργανώσεις, ακόμα και τον Ο.Η.Ε., νομοσχέδιο, ξεκίνησαν τώρα τις ευθείες απειλές κατά της Δικαιοσύνης, για το τρόπο που εκείνη θα χειρίζεται πλέον τις υποθέσεις επιμέλειας.

«Κινούμαστε κατά παντός υπευθύνου», απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρά τις εκ των έσω αντιδράσεις των πρώην υπουργών Μαριέτα Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιάννη, ψηφίστηκε ανοίγοντας έναν νέο δρόμο. Μάλιστα, το άρθρο 7 για την “από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας” και το άρθρο 13 για το τεκμήριο του 1/3 του χρόνου επικοινωνίας, ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές, εκ των οποίων 156 υπέρ και 20 κατά.

Οι πανηγυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φυσικά, δεν έλλειψαν, σε σημείο να φτάσουν όρια χουλιγκανισμού και πνευματικού οχετού.

Σε ένα από τα σχόλια προειδοποιούν τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, κατά των οποίων “γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε”.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«151 ψήφους χρειαζόμασταν, 156 πήραμε στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο επίμαχων άρθρων. Η μάχη κερδήθηκε πανηγυρικά κύριοι. Προχωράμε βάσει αρχικού σχεδίου δίχως ΒΗΜΑ πίσω. Στρέφουμε το βαρύ πυροβολικό εναντίον του ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε! Να φροντίσουν τα μέλη που διαρρέουν τα της ομάδας να ενημερώσουν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο. Τους το λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Και δεν είναι απειλή, όπως δειλά ανακοίνωσαν. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΟΜΙΜΗ! Ειδικά οι 900 που θα εκπαιδευθούν στην ΕΣΔΙ να φροντίσουν να είναι περισσότερο προετοιμασμένοι. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπει εμπόδιο στο δρόμο μας. Περισσότερα το επόμενο διάστημα».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

«Κινούμαστε κατά παντός υπευθύνου. Η ελληνική Δικαιοσύνη θα εντοπίσει τα πρόσωπα ονομαστικά και τότε θα γίνουν όλες οι περαιτέρω ενέργειες» δηλώνει σε μέσο ενημέρωσης o πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Η Ένωση εμμένει στην προγενέστερη ανακοίνωση της σχετικά με τις “ομάδες πίεσης”, κάνοντας λόγο για αθέμιτες πρακτικές και παρακμιακά φαινόμενα. “Η προσδοκία τους ότι με τον τρόπο αυτό θα πιέσουν το δικαστικό σύστημα ώστε να εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους, φανερώνει παιδαριώδη άγνοια του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης” έχει υποστηρίξει στο παρελθόν η Ένωση, επισημαίνοντας πως “τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία, η οποία έχει καθήκον να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών”.