• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνελήφθη ο γονέας που επιτέθηκε στον καθηγητή για τις μάσκες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνελήφθη ο γονέας που επιτέθηκε στον καθηγητή για τις μάσκες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις σε ένα περιστατικό που σόκαρε την Κρήτη και όχι μόνο.

Σάλος έχει προκληθεί με την υπόθεση ξυλοδαρμού καθηγητή Γυμνασίου στα Χανιά από αγανακτισμένο πατέρα, όταν ο πρώτος απαίτησε από το παιδί του δεύτερου να φορέσει μάσκα ειδάλλως δεν θα μπορούσε να μπει στο σχολείο.

Ο πατέρας λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του μάλιστα είχε μιλήσει και στο Mega:

Η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου “Ελευθερίου Βενιζέλου” αναφέρει τα εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο.»

Κεραμέως για παρέμβαση εισαγγελέα

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια», τόνισε σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο των Χανίων, από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

   Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

   «Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η υπουργός.