• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • (ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Εκκενώθηκαν οικισμοί στη Δυτική Αττική – Μεγάλες αναζωπυρώσεις στο μέτωπο κοντά στην Κινέτα

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Εκκενώθηκαν οικισμοί στη Δυτική Αττική – Μεγάλες αναζωπυρώσεις στο μέτωπο κοντά στην Κινέτα

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα που μας έρχονται δυτικά της Αθήνας την τελευταία ώρα.

Ενημέρωση 21:19

Με νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις μάχονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στο μέτωπο των Γερανείων, όπου σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 3 οικισμοί έχουν εκκενωθεί από τις πρώτες απογευματινές ώρες, με τις φλόγες να έχουν φουντώσει, μερικά μόνο χιλιόμετρα πάνω από τα πρώτα σπίτια των Αγίων Θεοδώρων.

Για την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Δείτε εικόνες από τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται συνεχώς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στα Γεράνεια όρη:

 

Πυκνοί καπνοί έχουν ξανά καλύψει μεγάλο μέρος της περιοχής γύρω από τα Γεράνεια όρη, κοντά στην κορυφογραμμή των οποίων από νωρίς το πρωί σήμερα σημειώνοντας αναζωπυρώσεις.

Ωστόσο την τελευταία ώρα οι όποιες ελπίδες για κάποια βροχή εξανεμίστηκαν και οι άνεμοι ενισχύθηκαν ελαφρώς, γεγονός που βοήθησε στη πρόκληση μεγάλων αναζοπυρώσεων σε μικρή απόσταση από τους Αγίους Θεόδωρους, πλησίον της Κινέτας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη και έχει κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους.

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι αρχές, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης. Όπως εξήγησε, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα «πέρασε» στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, προχωρούν οι τοπικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu