• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΕΣ ανακοινώσεις για ωράριο κυκλοφορίας και μουσική! Ο λαός συνήθισε στα «διατάγματα»

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ανακοινώσεις για ωράριο κυκλοφορίας και μουσική! Ο λαός συνήθισε στα «διατάγματα»

Που, πότε και πως μπορεί να κινείται.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, μία ώρα μετά από την προγραμματισμένη ενημέρωση συντακτών, θα γίνουν έκτακτες ανακοινώσεις για την επόμενη ομάδα μέτρων που θα… αρθούν (προσωρινά;;;) και αφορούν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση κυκλοφορίας, την μουσική στην εστίαση και τον αριθμό καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με τον λαό πλέον να έχει συνηθίσει στα έκτακτα διατάγματα σε σχέση με το που, πότε και πως μπορεί να κινείται.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα το πρωί, αναμένεται να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για μια σειρά από θέματα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ενδεχομένως και από αυτό το Σάββατο, αλλά και η παράταση κατά μία ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε προαναγγείλει σχετικές ανακοινώσεις κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Δευτέρα.

Τι είχε προαναγγείλει ο Μητσοτάκης για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Από εκεί και πέρα σχετικά με τη συζήτηση περί προνομίων των εμβολιασθέντων, νομοθετική ρύθμιση για την παροχή προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα στα εστιατόρια που το επιθυμούν, να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.