• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκταφή άνδρα στην Πιερία που δηλώθηκε ότι πέθανε από κορωνοϊό – Υπόνοιες για ιατρική αμέλεια

Εκταφή άνδρα στην Πιερία που δηλώθηκε ότι πέθανε από κορωνοϊό – Υπόνοιες για ιατρική αμέλεια

Σε εκταφή 79χρονου που φέρεται να πέθανε από κορονοϊό στο νοσοκομείο της Κατερίνης προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές

μετά από μήνυση της κόρης του νεκρού άνδρα καθώς υπήρχαν υπόνοιες για ιατρική αμέλεια.

Στη μήνυση, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας του 79χρονου στις 19 Φεβρουαρίου του 2021, παράλληλα υποβάλλεται το αίτημα για εκταφή προκειμένου να προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής καθώς και ιστολογικών εξετάσεων για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν την απαραίτητη εντολή καθώς, όπως τονίζεται, τρεις μέρες μετά τον θάνατο ο ιός νεκροποιείται οπότε κρίθηκε ασφαλής η διενέργεια  νεκροψίας – νεκροτομής που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως γράφει το thesstoday.gr.

«Πρόκειται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του νοσοκομείου από καρδιακή ανακοπήσήψη και COVID» αναφέρει στο ίδιο μέσο ο δικηγόρος της κόρης του θύματος και προσθέτει:

«Κατόπιν πληροφοριών των συγγενών όμως ο θάνατος δεν προήλθε από τον covid αλλά από ιατρική αμέλεια και γι’ αυτό κατατέθηκε μήνυση με αίτημα εκταφής. Κατέστη δυνατή η εκταφή διότι ο εισαγγελέας Πιερίας ζήτησε, μέσω της αστυνομίας, να παραληφθεί και να του παραδοθεί από το νοσοκομείο ο ιατρικός φάκελος του αποβιώσαντος κάτι το οποίο έγινε εντός μερικών ωρών. Εν συνεχεία έδωσε εντολή για εκταφή και διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Στη μήνυση τονίσαμε και έγινε αποδεκτό ότι ο ιός 3 μέρες μετά το θάνατο νεκροποιείται και ότι είναι δυνατό να ληφθεί επίχρισμα από το φάρυγγα ή από τη μύτη του νεκρού ο οποίος απεβίωσε μερικές μέρες πριν να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός στον ιό του covid και στη συνέχεια να μπορέσουν οι ιατροδικαστές να προχωρήσουν στη νεκροψία- νεκρoτομή. Πράγματι έτσι και έγινε αφού προηγουμένως η ιατροδικαστική υπηρεσία επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ και ήδη αυτή τη στιγμή διενεργείται νεκροψία- νεκροτομή στα Διαβατά».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή από τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως ο νεκρός έφερε κάκωση στην τραχεία από τη διασωλήνωση. Πρόκειται για επιπλοκή αφού προκαλείται υποδόριο εμφύσημα, δηλαδή διαφεύγει αέρας κάτω από το δέρμα, κάτι που προφανώς επιδείνωσε την κατάστασή του.

Σαφέστερη εικόνα θα δώσουν και οι ιστολογικές εξετάσεις, όταν ολοκληρωθούν. 

(Από sputniknews – φωτο: eurokinissi)