• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκδήλωση στο…Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για τις σημαντικές στιγμές του ΥΠΠΟΑ στην πόλη και στη Μακεδονία το 2018

Εκδήλωση στο…Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για τις σημαντικές στιγμές του ΥΠΠΟΑ στην πόλη και στη Μακεδονία το 2018

Εκδήλωση με τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα», θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2).

Στόχος της εκδήλωσης να τιμηθούν οι σημαντικές στιγμές των Πολιτιστικών Οργανισμών και των Εφορειων Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, για το 2018.

“Πρόκειται για μια «γιορτή του πολιτισμού» που συμπεριλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια Μακεδονίας, πλούσια σε παραγωγή πολιτισμικού έργου, τόσο στην πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό”, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Σύμφωνα, δε, με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, αναφερόμενη στο πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τις στιγμές του πολιτισμού που δεν είναι εφήμερες και μας επιτρέπουν να παρατηρούμε τα βήματα που συνθέτουν την πορεία προς ένα σύγχρονο μοντέλο δημόσιας πολιτικής για τον πολιτισμό, υπογραμμίζει: «Κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της ταυτότητας, της ανάδειξης και οικονομικής αναζωογόνησης των πόλεων και των περιφερειών, κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης, της συμμετοχικότητας, της καταπολέμησης των ανισοτήτων και διακρίσεων και της κοινωνικής συνοχής είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της πολιτισμικής και πολιτικής δημοκρατίας».

Τις στιγμές που ξεχώρισαν το 2018 επέλεξαν οι ίδιοι οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι διευθύνσεις και οι εφορείες του Υπουργείου και θα παρουσιαστούν με τη μορφή μικρών βίντεο και σύντομου σχολιασμού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πόλης Θεσσαλονίκης, Σερρών και Φλώρινας. Επίσης η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας , η Κρατική Ορχήστρα και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το ΜοΜus, το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

photo:eurokinissi