ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: “Και στην καλύτερη σκηνοθεσία να απευθυνόμασταν, τέτοιες σκηνές δεν θα ζούσαμε”

Για την κατάσταση που επικρατούσε μετά τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μίλησε το πρωί της Πέμπτης (03.03.2023) στο OPEN ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Οι πρώτες κλήσεις που δέχθηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο, όπως είπε ήταν περίπου στις 23:21-23:22, την ώρα δηλαδή του δυστυχήματος. Και χρειάστηκαν 7 με 8 λεπτά για να φτάσουν τα πρώτα ασθενοφόρα στο σημείο.

«Και στην καλύτερη σκηνοθεσία να απευθυνόμασταν για να δημιουργήσει αυτές τις σκηνές, φαντάζομαι ότι δεν θα υπήρχε αυτό το σκηνικό που ζήσαμε και ζούμε ακόμα, με τον επίλογο που αρχίζουμε από χθες σιγά-σιγά να οδεύουμε προς το τέλος ολόκληρης της επιχείρησης» είπε αρχικά ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

«Τα πρώτα λεπτά, τα οποία βιώσαμε από τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και όταν φτάσαμε στο σημείο ως διασώστες ήταν τραγικά. Υπήρχε πολύς πόνος. Αρκετοί πολίτες μπορούσαν να βγουν από τα βαγόνια και να τρέξουν, να απευθύνονται στους διασώστες αλλόφρονες – να με συγχωρέσουν για την έκφραση που χρησιμοποιώ – αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς τους είχε συμβεί. Δεν γνωρίζανε» πρόσθεσε ο Γιάννης Γούλας.

Και συνέχισε: «Οι πρώτες τηλεφωνικές κλήσεις μιλούσαν για εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας. Δυστυχώς όμως όταν φτάσαμε εμείς εκεί πέρα, διαπιστώσαμε υπήρχε σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών, φωτιά που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο το δικό μας για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τα βαγόνια και να δούμε για εγκλωβισμένους. Άνθρωποι που ήταν διάσπαρτοι έξω από τα βαγόνια, μέσα στα χόρτα, τα χωράφια, οι οποίοι φωνάζαν βοήθεια, χρειαζόταν βοήθεια.

Η φωτιά είχε ανεβάσει τόσο την θερμοκρασία πέριξ των βαγονιών που έκανε αδύνατη την προσέγγιση. Η θερμοκρασία ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να μην τολμάμε να πλησιάσουμε δίπλα στα βαγόνια, γιατί δεν ξέραμε αν θα έπαιρνε και έκταση προς τα υπόλοιπα βαγόνια».

«Οι κλήσεις οι οποίες ερχόντουσαν στο τηλεφωνικό κέντρο ήρθαν και από επιβάτες και από το 112. Προφανώς κάποιοι τηλεφωνήσαν στο 112, ενδεχομένως να μην υπήρχε σήμα και να βγήκε το 112. Μας ειδοποίησε και το 112, αλλά και οι κλήσεις, οι οποίες ερχόντουσαν μιλούσαν για εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας. Αυτό το οποίο σας ανέφερα προηγουμένως» σημείωσε επίσης.

(Newsit – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί