• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: Η Ελένη πήγε σαν «πρόβατο επί σφαγή»

Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: Η Ελένη πήγε σαν «πρόβατο επί σφαγή»

«Η Ελένη (σ.σ. Τοπαλούδη) θα είναι κομμάτι της ζωής μου» είπε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της στη δίκη.

Σε φορτισμένο τόνο μίλησε η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη κατά τη διάρκεια της σημερινής της αγόρευση, τονίζοντας πως «όταν είπα ότι και νεκρή θα δικάσω, το εννοώ».

Στην εισαγωγή της αγόρευσής της, η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Αριστοτελία Δόγκα, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης:

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης –Ελένη θα τη λέω εγώ– την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο, διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη μου τη ζωή.

Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό, ώρα που να μη με καταδιώκει, με την καλή έννοια, αυτή η υπόθεση» τόνισε η εισαγγελέας.
Και πρόσθεσε:


«Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη: “Μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά. Θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια”. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας».
Κοιτώντας προς το εδώλιο, η εισαγγελική λειτουργός είπε:

«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Αναφερόμενη στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για αυτήν την υπόθεση, η εισαγγελέας είπε πως υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα «θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου».

Η κ. Δόγκα χαρακτήρισε «μεγάλη τύχη» την ανάληψη της υπόθεσης από το Λιμενικό Σώμα, με επικεφαλής τον Θωμά Ζόβα, για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ωστόσο, όπως παρατήρησε η εισαγγελέας, υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό σε όλη την διάρκεια της δίκης τηρήθηκαν τα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων: «Μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε αιτιάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε στην παραλία Φώκια στη Ρόδο το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η φοιτήτρια, προτού δολοφονηθεί, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να βιάσουν την 21χρονη, όταν η τελευταία αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο και την κακοποίησαν, τελικά τη βίασαν υπό την απειλή ενός μαχαιριού.

Υπό τον φόβο της καταγγελίας του περιστατικού, οι δύο κατηγορούμενοι σκότωσαν τη φοιτήτρια, ρίχνοντας το βαριά τραυματισμένο σώμα της σε γκρεμό, ύψους 10 μέτρων. Ο θάνατος του νεαρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε συνέπεια πνιγμού.

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι η ερωτική συνεύρεση ήταν προϊόν συναίνεσης. Όσον αφορά τη δολοφονία, ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •