Δραματική νύχτα στην Αλεξανδρούπολη – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, vid

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 7 το πρωί το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς κινείται προς τους οικισμούς Λουτρό και Αγνάντια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μάλιστα, απειλήθηκε ο οικισμός Λουτρό, όμως τελικά δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Αντίθετα στους οικισμούς Πεύκα και Αετοχώρι ο απολογισμός κάνει λόγο για εννέα καμμένα σπίτια – τέσσερα στον πρώτο οικισμό και πέντε στον δεύτερο.

Μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστών, των εθελοντών, του στρατού που δίνουν μάχη με τις φλόγες είναι ο άνεμος καθώς από το ξημέρωμα έχει ενισχυθεί σε σχέση με τη νύχτα όπου οι άνεμοι ήταν της τάξης των 4 μποφόρ. Η πρόγνωση των μετεωρολόγων, δυστυχώς, είναι ότι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στην περιοχή και θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα ενώ έχει γίνει κινητοποίηση προκειμένου να «πέσουν στη μάχη» κατά τη διάρκεια της ημέρας για άλλα 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

«Η φωτιά άλλαξε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζω σήμερα να είναι μια καλύτερη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοίνωσε, πάντως, η αστυνομία το πρωί της Κυριακής, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Λϊγο πριν τις 11 το βράδυ το κύριο μέτωπο της φωτιάς ήταν ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια.

protothema – eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί