Περί τους 5.700 αστυνομικούς θα βγουν σήμερα στους δρόμους για να διασφαλίσουν ότι οι εορτασμοί και η πορεία θα πραγματοποιηθούν ομαλά και με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της Αθήνας ενώ drone θα πετούν στον Αττικό ουρανό για να συνδράμουν το έργο τους.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει, όπως άλλωστε και περασμένες χρονιές, και το ελικόπτερο της αστυνομίας, που θα δίνει συνεχή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.
Ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει και τη χρήση οχημάτων ρίψης νερού, τους γνωστούς «Αίαντες», που κατά διαστήματα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις επεισοδίων.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασαν φέτος φόβους για καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα αλλά και στατικές δυνάμεις της αστυνομίας, με υψηλόβαθμα στελέχη να καθιστούν σαφές κατά τη διάρκεια συσκέψεων ότι οι εντολές που πρέπει να δοθούν στους αστυνομικούς θα είναι για αυξημένη αυτοπροστασία.
Παράλληλα, τα αστυνομικά τμήματα θα πρέπει να λάβουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας.
Πάντως, φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα αποτελέσει στόχο αγνώστων, οι οποίοι θα θελήσουν να αμαυρώσουν την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Στις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. αποτέλεσαν, επίσης, ξεχωριστό κομμάτι των συζητήσεων τα έργα που γίνονται φέτος στην πλατεία Εξαρχείων -ένα ζήτημα που προκαλεί «πονοκέφαλο» στην αστυνομία και δυσκολίες στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου.
Στο κεφάλαιο της ανάλυσης των πληροφοριών, οι Αρχές στέκονται στο γεγονός ότι αποτελεί ερώτημα η στάση των μικρών ομάδων που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στον αντιεξουσιαστικό χώρο από άτομα, όμως, μικρής ηλικίας τα οποία φαίνεται να μην συμπλέουν με τους «παλαιότερους των Εξαρχείων».
Το προηγούμενο διάστημα, οι Αρχές ασφαλείας προσπαθούν να εντοπίσουν παλιά κτήρια και σημεία τα οποία να χρησιμοποιούνται από ομάδες αντιεξουσιαστών για παρασκευή μολότοφ ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει για το εάν θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσει το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο.
Γι’ αυτό το λόγο στο επιχειρησιακό σχέδιο έχει προβλεφθεί ότι μόλις ξεκινήσει η πορεία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα στεγανοποιήσουν τις εισόδους του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων και της πορείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30.
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.
(Cnngr – SCR)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη άτομα για το οπαδικό επεισόδιο στα Κουφάλια
- ΟΗΕ: Δεκάδες τα θύματα μεταξύ των αμάχων στη σύγκρουση Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Για αυτόν τον τύπο καρκίνου προβλέπεται σημαντική αύξηση ως το 2050, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα
- Δένδιας: «Τιμάμε τη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου, 69 χρόνια μετά την ηρωική του θυσία»
- Δυτ. Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος – Κατηγορείται ότι έκλεψε 70 κιλά καλώδια χαλκού από εγκαταστάσεις του ΟΣΕ
- Ο Μακρόν στέλνει αντιπυραυλικά συστήματα και φρεγάτα στην Κύπρο – Αίτημα και στη Γερμανία
- Τι φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ για τις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας
- Μ. Ανατολή: Διαμαρτυρία ναυτεργατικών σωματείων στο υπ. Ναυτιλίας και στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
- Για αναχαίτιση 8 drones κοντά στο Ριάντ και στην Αλ Χαργκ μιλά το υπ. Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας
- Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών









