• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Δώρο» εξ’ ουρανού το χιόνι – Ξεδίνουν οι «κλειδωμένοι» πολίτες, διακοπές ρεύματος στην Αττική, vid

«Δώρο» εξ’ ουρανού το χιόνι – Ξεδίνουν οι «κλειδωμένοι» πολίτες, διακοπές ρεύματος στην Αττική, vid

Έχουν πάρα πολλά χρόνια να δουν τέτοιες εικόνες οι κάτοικοι της Αττικής,

καθώς ολόκληρο το λεκανοπέδιο έχει γεμίσει χιόνι με τους πολίτες να σπεύδουν να νιώσουν λίγο ελεύθεροι έξω στους δρόμους, αξιοποιώντας τον χιονιά.

Μάλιστα μερικοί δεν δίστασαν να βγάλουν ακόμα και την μπλούζα τους, ξεδίνοντας, κατά κάποιον τρόπο.

Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και η Περιφέρειας Αττικής απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, ωστόσο ο κόσμος βγαίνει έξω να χαρεί το χιόνι.

Αξιοσημείωτο είναι πως δημοσιογράφοι αυθόρμητα αναφέρουν πως επιτέλους για μία μέρα «δεν μιλήσαμε για τον κορωνοϊό».

Δείτε χαρακτηριστικά στο 2.50:

ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΔΙΝΟΥΝ:

Είναι χαρακτηριστικό ότι  εκχιονιστικό έπιασε δουλειά στο Κολωνάκι για να ανοίξει τους δρόμους!

Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών του λεκανοπεδίου ενώ σημαντικά είναι και τα προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς υπάρχουν έκτακτα μέτρα στα ΜΜΜ ενώ όλα τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν από το πρωί στους δήμους της Αθήνας επέστρεψαν στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ. Ταυτόχρονα πολλοί είναι και οι κλειστοί δρόμοι λόγω χιονιού.

Στο Σύνταγμα το έχει στρώσει για τα καλά:

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται από το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές της Αττικής: Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα στην Λ. Αθηνών:

1 )Από ΒΙΑΜΑΞ έως ΕΛΠΕ στο ρεύμα προς Κόρινθο και 2)  από ΕΛΠΕ έως τη συμβολή με τη Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Αθήνα,

Επισημαίνει, επίσης, ότι όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα, στο Παλατάκι, θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απευθύνει σύσταση για όσους είναι απόλυτη ανάγκη να κινηθούν να επιλέγουν ως εναλλακτική διαδρομή την Αττική Οδό.

Η Μήδεια δημιούργησε σπάνιες εικόνες αφού το χιόνι στις παραθαλάσσιες περιοχές δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά, με τους φοίνικες στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου να είναι ντυμένοι στα λευκά.

Έξω βγήκε χθες το βράδυ ακόμα και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος: