• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δήμαρχος Ιθάκης για τον μεσογειακό κυκλώνα: «Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στο νησί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήμαρχος Ιθάκης για τον μεσογειακό κυκλώνα: «Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στο νησί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλοιό προβλημάτων βρίσκεται η Ιθάκη από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού.

Σύμφωνα με το Megatv, πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι και καταστήματα, καταστροφές σε σπίτια και διακοπή της ηλεκτροδότησης είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στο νησί του Ιονίου.

Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, καταστροφές στο οδικό δίκτυο και διακοπή ηλεκτροδότησης είναι τα σοβαρότερα εκ των προβλημάτων που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός στην Ιθάκη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας.


«Περιμένουμε να ξημερώσει ώστε να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο και να ανοίξουμε την επικοινωνία με τα χωριά», σημείωσε στο Mega, αναφέροντας πως γίνεται «αγώνας δρόμου για να σωθούν σκάφη και σπίτια, από τα οποία έχουν φύγει τα κεραμίδια».

«Δεν έχουμε ρεύμα από τις 03:00», είπε και εξήγησε πως μικρά κότερα και σκάφη προσπαθούν να δέσουν στο λιμάνι αλλά αδυνατούν λόγω των ισχυρότατων ανέμων.

Ερωτώμενος για το εάν χρειάστηκε παροχή βοήθειας σε κάποιον πολίτη, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει τέτοιο ζήτημα.

«Έχουμε πάθει μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, από δέντρα που έπεσαν, και καταστήματα παραλία. Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει. Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα», κατέληξε.

(ΦΩΤΟ:Photo screenshot)