Δίκη Πισπιρίγκου: Η κόρη της, Tζωρτζίνα, πέθανε από ισχυρή δόση κεταμίνης κατέθεσε

Η θανατηφόρα δόση κεταμίνης που έλαβε η Τζωρτζίνα ήταν η αιτία θανάτου της στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή στο παιδί.

   Ο μάρτυρας, που κλήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής (ΥΔΕΖΙ), όπως κατέθεσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ένα μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού να διενεργήσει εξετάσεις, επιβεβαίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το συμπέρασμα της έκθεσης του, ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από ισχυρή δόση κεταμίνης. «Αιτία θανάτου είναι η κεταμίνη. Δεν διαφοροποιώ την αιτία θανάτου. Υπάρχει και δεν μπορώ να το αγνοήσω» είπε ο κ. Μπουζιάνης.

   Τόνισε επίσης πως η μοιραία δόση που σκότωσε το παιδί ελήφθη όσο ήταν ζωντανή και έτσι μεταβολίστηκε και εντοπίστηκε στις εξετάσεις που έγιναν, ενώ αντίθετα οι ουσίες ροκουρόνιο και αδρεναλίνη, που χορηγήθηκαν κατά την διάρκεια ανάνηψης στο «Αγλαΐα Κυριακού» μετά την ανακοπή, δεν εντοπίστηκαν γιατί η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή. «Οτιδήποτε δεν έχει βρεθεί, έχει δοθεί μεταθανάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. 

   Ο ιατροδικαστής είπε στο δικαστήριο πως αρχικά, η αιτία θανάτου ήταν «απροσδιόριστη» και έτσι ζήτησε τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. «Δεν υπήρχε σαφής αιτία που να δικαιολογεί τον θάνατο. Μακροσκοπικά δεν βρήκαμε σαφή αιτία θανάτου, δεν φαινόταν κάτι» ανέφερε.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί