μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα που δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η διαγραφή του κ. Πλεύρη από τον ΔΣΑ έγινε με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα.
Ειδικότερα, τον περασμένο Μάρτιο, με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης), διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο κ. Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα και ενώ ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.
Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.
(απεμπε – φωτο αρχείου:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θύματα των κυβερνοεπιθέσεων – Στα 1.000 ευρώ το κόστος ανά επίθεση
- Θεσσαλονίκη: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου τιμά τα 100 χρόνια του ΑΠΘ με Μότσαρτ
- Παρέμβαση Τσίπρα για τον οσκαρικό σκηνοθέτη από την Παλαιστίνη που αγνοείται
- «Αλεξάνδρα»: Το πρώτο πιλοτικό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Γυναικολογικού Καρκίνου στην Ευρώπη
- Ν. Κακλαμάνης: Η Άννα Συνοδινού είναι η «Καρυάτιδα» των καιρών μας
- Μητσοτάκης-Κόστα: Τι ειπώθηκε για το «μεταναστευτικό»
- Ολυμπία Χοψονίδου και Βασίλης Σπανούλης φωτογραφίζονται περήφανοι με το μετάλλιο
- ΔΥΠA: Ξεκινάει σήμερα το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στη βιομηχανία στον Έβρο
- Μητσοτάκης για μηχανισμό SAFE: Δεν μπορεί να μετέχουν χώρες που απειλούν με πόλεμο χώρες της ΕΕ
- Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2025: Από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου το νησί ζει στον ρυθμό του θεάτρου
Κύρια Θέματα

















