• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΔΕΝ ξανάγινε: Τι έκαναν 10 μετανάστες στο Ελ.Βενιζέλος; (BINTEO)

ΔΕΝ ξανάγινε: Τι έκαναν 10 μετανάστες στο Ελ.Βενιζέλος; (BINTEO)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αρχές.

Ντυμένοι ως….αθλητές προσπάθησαν να φύγουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ.Βενιζέλος” δέκα Σύροι και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στην Ελλάδα, μετέβησαν στο “Ελ.Βενιζέλος” για να ταξιδέψουν στη…Ζυρίχη.

Για τον σκοπό αυτό έκαναν χρήση διαβατηρίων άλλης χώρας, τα οποία ωστόσο, είχαν εκδοθεί για άλλα άτομα. Όπως διαπιστώθηκε κατόπιν, τα συγκεκριμένα διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα -απολεσθέντα.

Μάλιστα, έκαναν μεγάλη γκάφα, αφού τα διαβατήρια, ήταν μεν γνήσια, αλλά άνηκαν σε Ουκρανούς, ενώ οι ίδιοι ήταν…Σύροι. Όταν τα είδαν οι Αρχές αμέσως κατάλαβαν τι συμβαίνει!

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι οργανωμένοι…«Ουκρανοί βολεϊμπολίστες» προκειμένου να εξαπατήσουν τις Αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, πήγαν στο “Έλ.Βενιζέλος” φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία, ώστε να δείχνουν ως ομάδα βόλεϊ, κρατώντας μάλιστα ίδιους αθλητικούς σάκους, καθώς και δύο μπάλες του αθλήματος. Ωστόσο η αμφίεση τους αυτή δεν «πέτυχε» καθώς συνολικά δεν έμοιαζαν καθόλου με κάποιο αθλητικό σωματείο που ταξιδεύει.

Στον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι…δεν είναι αθλητές και σκοπός τους ήταν το να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, κάνοντας χρήση των προαναφερθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι δέκα κατηγορούμενοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(φώτο: Pexels)