Δεν θα γίνουν οι 48ωρες απεργίες στα λιμάνια – Συμφωνία για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι δύο 48ωρες απεργίες της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς έγινε συμφωνία για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ήταν καθοριστική για να γίνει η συμφωνία για τη νέα ΣΣΕ και να αποτραπούν οι απεργίες στα λιμάνια όλης της χώρας.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ εργοδοσίας και πληρωμάτων, με τον υπουργό να ζητάει να επικρατήσει σύνεση.

Έτσι, βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τη νέα ΣΣΕ των εργαζομένων, η οποία θα έχει διάρκεια 1 έτους και θα αποτρέψει σοβαρά πλήγματα στην ομαλή λειτουργία των λιμανιών αλλά και στους ανεφοδιασμούς προϊόντων εν μέσω γιορτών.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών:
«Με βάση τις εξελίξεις, τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, την βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και την υπογραφή συμφωνίας των όρων για την νέα συλλογική σύμβαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και έχοντας την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην συμφωνία για την νέα συλλογική σύμβαση».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί