Δεν άντεξαν οι σκοταδιστές: Δείτε τι έκαναν στο Σταυρό στη Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Όπως ήταν αναμενόμενο, την απάντησή τους έδωσαν οι αναρχοαριστεροί στην ύψωση του σταυρού στο Απελή.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Σε μίνι «εμφύλιο» φαίνεται πως οδηγείται η Λέσβος, ανάμεσα σε εκείνους που είναι υπέρ και σε εκείνους που είναι κατά της τοποθέτησης και της ύπαρξης του σταυρού στο Απελή.

Το βράδυ της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το lesvospost, άγνωστοι, αφού βεβαιώθηκαν ότι το πεδίο ήταν «ελεύθερο», με τη χρήση σπρέι βεβήλωσαν την Ελληνική σημαία που βρίσκεται στη βάση του σταυρού με κόκκινο χρώμα, σχηματίζοντας το σήμα των αναρχικών.

Σύμφωνα με το άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα: όποιος αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την Εθνική Σημαία ή έμβλημα της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών.

Φυσικά το να γίνει έρευνα από την αστυνομία για να βρεθούν οι υπεύθυνοι, ακούγεται σαν ανέκδοτο επί πρώτης φοράς Αριστερά!

Το θέμα της τοποθέτησης του σταυρού, που η ΕΡΤ αποκάλεσε «διχαστικό», έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στα Social Media. Πολλοί είναι αυτοί που επικροτούν την «ανορθόδοξη» τοποθέτησή του κόντρα στις αρχές ενώ άλλοι διαμαρτύρονται και μιλούν για φανατισμό και ρατσισμό κατά των προσφύγων.

Πρόσφατα η είδηση πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, αφού έκανε τον γύρο του κόσμου συνοδευόμενη από διάφορα σχόλια που άλλοτε υποστήριζαν την
τοποθέτησή του και άλλοτε την καταδίκαζαν.

Η ομάδα των Ελλήνων που τον τοποθέτησε, δήλωσε πριν μερικές μέρες ότι «αν τον γκρεμίσουν εμείς θα τον ξαναστήσουμε

Θέση στο περιστατικό πήραν και πολιτικά πρόσωπα. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν το γεγονός λέγοντας ότι «η ενέργεια αυτή δεν δείχνει επίδειξη της Χριστιανικής πίστης που πρέπει να βασίζεται στην αγάπη και την αλληλεγγύη, αλλά κρύβει μίσος».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη από την άλλη πλευρά, δήλωσε πως «Η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει ευαισθησία στα θρησκευτικά φρονήματα των πολιτών και τον αυτονόητο σεβασμό στα θρησκευτικά σύμβολα. Διχαστικοί σταυροί δεν υπάρχουν».

Όσο και να θέλουν κάποιοι να εμμένουν στο ότι «όλοι είναι ίδιοι», τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Δείτε τη βεβήλωση από τους αναρχοαριστερούς:(φώτο: Pexels)

  • 102
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...