• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δείτε το όλοι: ΑΥΤΟ είναι το σύνθημα που «τρόμαξε» το σύστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το όλοι: ΑΥΤΟ είναι το σύνθημα που «τρόμαξε» το σύστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις μέρες που κύλησαν με αφορμή την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και το επικείμενο (τότε) ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, ακούστηκαν πολλά συνθήματα.
 
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της μιας και μοναδικής Μακεδονίας αλλά και ακόμα και υβριστικά συνθήματα με στόχο την κυβέρνηση. Απ όλα όμως όσα ακούστηκαν εντός και εκτός των συλλαλητηρίων, ένα «πόνεσε» το σύστημα περισσότερο απ΄όλα.

Ποιο;

Αυτό που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ“.

Σύνθημα που οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ανατριχιαστικό και να το συνδέσουν με τη Χρυσή Αυγή ή με οπαδούς της Χούντας, χωρίς άραγε (;) να προσέξουν το ότι αναρτήθηκε αρχικά σε πανό
από μαθητές ΓΕΛ; Φυσικά υποστήριξαν πως οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από τη Χρυσή αυγή να το γράψουν.

Ακούσαμε πολλές φορές τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, να καταφέρονται εναντίον αυτού του «επαίσχυντου» συνθήματος.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει:

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.
Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία». Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Γιατί λοιπόν ενόχλησε το συγκεκριμένο σύνθημα τόσο πολύ;

Είναι απλό.

Λέει την αλήθεια.

Και εξηγούμαι:

Αρχικά αναφέρεται στο ότι η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το τι έλεγε η πλειοψηφία των Ελλήνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση υπάρχει για να υπηρετεί τον λαό αποφάσισε αυταρχικά για το…καλό μας, δίχως να ΑΚΟΥΣΕΙ τους Έλληνες. Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ή “Πρώτη φορά αριστερά”, δεν δίνει σημασία στο τι θέλει ο κόσμος. Θυμίζουμε το δημοψήφισμα στο οποίο ενώ το αποτέλεσμα που συγκέντρωσε περισσότερους ψήφους ήταν το “όχι”, η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα με δεξιοτεχνία που θα ζήλευε ακόμη και ο Μαδούρο το έκανε ΝΑΙ, λέγοντας πάλι φυσικά ότι ήταν για το καλό μας.

Βάσει των παραπάνω λοιπόν, το σύνθημα λέει με ένα τόνο ειρωνείας, ότι η λεγόμενη Δημοκρατία που λέμε πως έχουμε πούλησε τη Μακεδονία.

Επομένως κάποιος θα μπορούσε να πει, ότι η Δημοκρατία είναι κάτι ιδανικό και το άσχημο της υπόθεσης είναι το πως έχει καταντήσει σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχει και μια βαθύτερη πτυχή του συνθήματος αυτού.

Το ότι μπορεί ο καθένας να ψηφίζει και να αποφασίζει για την τύχη του Έθνους, δίχως να έχει εξεταστεί πρώτα μέσω κάποιος διαδικασίας αν είναι ικανός να το κάνει (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) μας έφερε (μεταξύ των άλλων) ΚΑΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Νέοι που δεν έχουν εμπειρία από την πολιτική και δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, πολλοί ηλικιωμένοι, κολλημένοι και επικίνδυνα άσχετοι συμπολίτες μας, έχουν την δυνατότητα στα πλαίσια της Δημοκρατίας να ορίζουν τις τύχες όλων μας.

Σκεφτείτε ένα απλό παράδειγμα.

Έστω έχουμε δέκα ανθρώπους. Οι τρεις είναι ενημερωμένοι και ικανοί να διακρίνουν τα συμφέροντα του τόπου τους. Οι άλλοι επτά, επικίνδυνα άσχετοι. Καλούνται να ψηφίσουν για ένα σημαντικό θέμα για τον τόπο τους.
Το αποτέλεσμα; οι επτά άσχετοι, χαντακώνουν τους τρεις ενημερωμένους και τα αποτελέσματα τα υφίστανται όλοι τους, αφού μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι μια μικρογραφία για το πως βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τη στιγμή που έλεγε ξεκάθαρα πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, η Μακεδονία στις αρκούδες της και εν γένει υποβίβαζε κάθε εθνικό θέμα, το οποίο μάλιστα έλεγε με καμάρι ότι θα το λύσει με συμβιβασμούς με γνώμονα το… εθνικό συμφέρον.

Έτσι οι πολλοί, χαντάκωσαν τους λίγους που μπορούσαν να δουν, αλλά τα αποτελέσματα της επιλογής των πολλών τα βιώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Είναι δίκαιο αυτό; Σίγουρα όχι.

Στην Αρχαία Αθήνα, για την οποία όλοι παινεύονται πως γεννήθηκε η Δημοκρατία και άδικο δεν έχουν, δικαίωμα να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στη συνέλευση της Εκκλησίας του Δήμου, είχαν μόνο οι άνδρες,
εφόσον είχαν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, ενώ αποκλείονταν οι γυναίκες, οι μέτοικοι και οι δούλοι. Κοινώς ψήφιζαν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εκείνοι που έβγαζαν τα δικά τους χρήματα. Επίσης, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, όσοι ήταν ασυνεπείς στις οικονομικές τους οφειλές προς την πόλη.

Ωστόσο αν κανείς σκεφτεί πως αυτό είναι το ιδανικό πολίτευμα και απλά εμείς στην εποχή μας το έχουμε παραποιήσει και αλλοιώσει, να του θυμίσω, ότι στην αρχαία Αθήνα, η Δημοκρατία για την οποία όλοι
μιλούν με καμάρι και παινεύονται γι αυτήν, σκότωσε τον μεγαλύτερο Έλληνα φιλόσοφο, Σωκράτη
.

Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο που ακολουθεί:

(φώτο: Eurokinissi)