• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χάκερς «επιτέθηκαν» στον δήμο Θεσσαλονίκης – Τέθηκαν εκτός λειτουργίας συστήματα

Χάκερς «επιτέθηκαν» στον δήμο Θεσσαλονίκης – Τέθηκαν εκτός λειτουργίας συστήματα

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του δήμου, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού στα πληροφοριακά συστήματα, ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες.

Θεσσαλονίκη: Δεν έχουν υποκλαπεί δεδομένα
Μιλώντας στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, ανέφερε ότι η κυβερνοεπίθεση έγινε χθες τα μεσάνυχτα περίπου στις 12:00 και ο δήμος μπλόκαρε αμέσως όλα τα συστήματα προκειμένου να προστατευτούν και τα δεδομένα.

«Έχουν επιληφθεί οι αρχές, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που μας ενημέρωσε ότι πρέπει να κλείσουν όλες οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες του δήμου, εισερχόμενες και εξερχόμενες, ακριβώς για να προστατευθούν τα δεδομένα και να μην υπάρξει άλλο πρόβλημα. Τώρα θα υποβληθεί και μήνυση από τον δήμαρχο.

Η εταιρεία που υποστηρίζει τον δήμο σε αυτά τα θέματα είναι εδώ και επιλαμβάνεται της λύσης του προβλήματος», επισήμανε ο κ. Αβαρλής, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν είναι να ανοίξουν μόνο τα συστήματα, αλλά όταν αυτό γίνει να μην υπάρχει κάποιος ιός στο σύστημα.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν έχουν υποκλαπεί δεδομένα, ενώ δεν μπόρεσε να εκτιμήσει το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα καθώς οι σχετικές διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.