Με… βροχερό καιρό και έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λαμβάνουν χώρα τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι ο κεντρικό ομιλητής της εκδήλωσης, συνοδευόμενος από Υπουργούς, Υφυπουργούς και αξιωματούχους της τοπικής αντιπολίτευσης δίνει το «παρών» στην τελετή έναρξης του έργου.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον σταθμό Βενιζέλου. Περπάτησε στην περιοχή, συναντήθηκε με καταστηματάρχες, συζήτησε μαζί τους για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η λειτουργία του Μετρό κι αντάλλαξε χειραψίες και με περαστικούς.
Η παράδοση του έργου του Μετρό λαμβάνει χώρα στο αμαξοστάσιο Πυλαίας, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο και το υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου της ασφαλούς λειτουργίας του.
Οι 13 σταθμοί της βασικής γραμμής που ανοίγει σήμερα είναι: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Σιντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία.
Θυμίζουμε πως μόλις ολοκληρωθεί η τελετή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, οι πύλες του Μετρό θα ανοίξουν για το κοινό και μέχρι και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου οι μετακινήσεις των επιβατών θα είναι δωρεάν.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι συρμοί του θα κινούνται χωρίς οδηγό, ωστόσο αναφέρεται πως θα υπάρχουν… συνοδοί μέσα στα βαγόνια.



ΦΩΤΟ:Eurokinissi – Πηγή βίντεο: Thestival, The Opinion, Grtimes
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνετρίβη στην Κολομβία μεταγωγικό αεροσκάφος με περισσότερους από 110 επιβαίνοντες (ΒΙΝΤΕΟ)
- Μελόνι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία: “Λυπούμαστε για μια ευκαιρία που χάθηκε”
- Επικράτηση του «Όχι» δείχνει η καταμέτρηση των ψήφων στο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
- Επιμένει ο Τραμπ για τις συζητήσεις με την Τεχεράνη και θα δώσει πέντε ημέρες περιθώριο στο Ιράν
- Επιχορήγηση πρατηρίων μέσω voucher έως 3.000 ευρώ – Νέες προθεσμίες για το σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών
- ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2026 οι νοσοκομειακοί γιατροί
- Ν. Ανδρουλάκης: Θα διαμορφωθούν 2 όχθες: Αυτοί που υπηρετούν πατρίδα, λαό και δημόσιο συμφέρον κι αυτοί που μπροστά στην εξουσία και την καρέκλα σιωπούν
- Κερτ Ράσελ: Ο χαρακτήρας τον οποίο υποδύεται στη νέα του σειρά, ζει όπως ο ίδιος στην πραγματικότητα
- Ηράκλειο – Eμπορία ανθρώπων: Προσωρινά κρατούμενος ο φερόμενος ως ανώτατο στέλεχος και η σύζυγός του
- Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τα διυλιστήρια να αυξήσουν την παραγωγή τους “προσωρινά”









