Αξιωματούχοι από την Σλοβακία, επισκέφθηκαν τα Χανιά

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ Κρήτης και Σλοβακίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό,

βρέθηκαν στο επίκεντρο σειράς συναντήσεων που είχε σήμερα στα Χανιά αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Σλοβακίας με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Στην αντιπροσωπεία της Σλοβακίας συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Τουρισμού του υπουργείου Μεταφορών και Κατασκευών, Ζλόταν Κόβατς, η διευθύντρια του τμήματος Διεθνών Συνεργασιών Τουρισμού Λένκα Σπρότσοβα, η πρέσβης της Σλοβακίας, Ιβέτα Χρίκοβα, και ο επίτιμος πρόξενος της χώρας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης.

«Η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας με επίκεντρο και την Κρήτη, αποτελούν κοινό στόχο», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο γενικός Διευθυντής Τουρισμού του υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι όλα τα βήματα που γίνονται και θα γίνουν θα οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη συνεργασία.

Από τα Χανιά, ο κ. Κόβατς αναφέρθηκε στην προσπάθεια της χώρας του για ενδυνάμωση του τουριστικού της προϊόντος μέσα από μια καμπάνια που θα κάνει στην Ελλάδα, καθώς και στις επαφές με την αεροπορική εταιρεία «Aegean», με στόχο την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σλοβακίας με την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει ο τουρισμός προς όφελος και των δύο χωρών, αποτελεί κοινό στόχο», επεσήμανε από την πλευρά του ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της σλοβάκικης αντιπροσωπείας στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ημερίδα στο επιμελητήριο της πόλης, με θέμα, «ευκαιρίες τουριστικής συνεργασίας Σλοβακίας-Κρήτης».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu