Αθήνα-δρόμοι: «Βροχή» προστίμων λόγω των νέων καμερών

Η αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης και επιβολής προστίμων στους οδηγούς που χρησιμοποιούν αντικανονικά τις λεωφορειολωρίδες είναι πλέον γεγονός και στην πράξη.

Δεν πρέπει να υπάρχει οδηγός που κινείται κινείται συχνά στο κέντρο της Αθήνας και δεν έχει προσέξει τους δεκάδες κάθε φορά οδηγούς αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν αντικανονικά της λεωφορειολωρίδες, μπαίνοντας ο ίδιος σε πειρασμό.

Αυτό το φαινόμενο της παράνομης χρήσης των λεωφορειολωρίδων, το οποίο δυσχεραίνει σημαντικά την κίνηση των ΜΜΜ και των υπόλοιπων οχημάτων που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν νόμιμα, έρχονται να περιορίσουν οι νέες ψηφιακές κάμερες που εγκαταστάθηκαν από τον ΟΑΣΑ έπειτα και από σχετικό διαγωνισμό.

Οι νέες κάμερες είναι ψηφιακές και πηραν τη θέση των παλαιότερων αναλογικών καμερών -λειτουργούσαν με φιλμ- η λειτουργία των οποίων είχε εγκαταληφθεί σε μεγάλο βαθμό, μεταξύ άλλων, λόγω και του υψηλού κόστους λειτουργίας του. Το ύψος της σύμβασης για την αγορά και τη λειτουργία των καμερών έφτασε τα 454.088 ευρώ.

Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 12 νέων ψηφιακών καμερών και ισάριθμων θαλάμων υποδοχής για την επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και την καταγραφή παραβάσεων ορίων ταχύτητας. Στη σύμβαση περιλήφθηκε και η δημιουργία δύο σταθμών εργασίας για τη λειτουργία των καμερών και συγκεκριμένα την επεξεργασία των φωτογραφιών, τη βεβαίωση της παράβασης και την αποστολή των κλήσεων.

Οι 12 νέες κάμερες τοποθετήθηκαν από τον ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την Τροχαία, σε δρόμους όπου παρατηρείται έντονα η συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά από τους οδηγούς. Συγκεκριμένα πέντε (5) κάμερες τοποθετήθηκαν στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις (3) στη Λ. Μεσογείων, τρεις (3) στη Λ. Αλεξάνδρας και μία στη Λ. Κηφισίας.

(carandmotor – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί