• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια – Χαρδαλιάς: «Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112» Αγνοείται ένας άνδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια – Χαρδαλιάς: «Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112» Αγνοείται ένας άνδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες περιοχές;

Στα Ψαχνά Ευβοίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε πέντε, ενώ δύο συνάνθρωποί μας αγνοούνται από τις πλημμύρες.

Ο ίδιος προέβη στην παραπάνω ανακοίνωση αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο δημαρχείο Βασιλικού.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα 8 μηνών βρέφος και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

«Όλα γίνανε πολύ ξαφνικά αλλά ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Χαρδαλιάς.

Όσο για τη μη ενεργοποίηση του 112, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε:

«Το 112 δεν είναι “διά πάσαν νόσον”, αν το είχαμε ενεργοποιήσει θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

Ενδεικτικό του πόσο ακραία ήταν τα φαινόμενα, είναι οι ποσότητες της βροχής που έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα:

Βρέθηκε ζωντανή η μία αγνοούμενη

Εντοπίστηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

(φωτο:screenshot)