Άρχισε να ξεχειλίζει ο Σπερχειός – SOS από κατοίκους – Εκκενώνεται χωριό στη Λάρισα, vid

Πέρα από την Εύβοια, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο νομός Φθιώτιδας αλλά και της Μαγνησίας.

Η κακοκαιρία Elias συνεχίζει να «σφυροκοπά» στην κεντρική Ελλάδα με έμφαση τη βόρεια Στερεά, περιοχές της Θεσσαλίας και τη Βόρεια Εύβοια.

«Το φαινόμενο είναι έντονο από άκρη σε άκρη σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «η Βόρειος Εύβοια δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά. Τα φαινόμενα είναι ακατάπαυστα έντονα» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Μάλιστα ο ίδιος για να φτάσει στη Β. Εύβοια αναγκάστηκε να περάσει από την Αρκίτσα στην Αιδηψό μιας και είναι κομμένη η συγκοινωνία στην περιοχή Δερβένι.

Πριν από λίγα λεπτά ο Σπερχειός άρχισε να ξεχειλίζει στην περιοχή Φραντζή και να εκτονώνεται, προς το παρόν, πλημμυρίζοντας μία μεγάλη επιφάνεια από αγροτικές εκτάσεις.

Ήδη η Αστυνομία πριν λίγο έκλεισε την κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από τη Λαμία προς τον Φραντζή, ενώ πλέον άνθρωποι και μηχανήματα περιμένουν τις εξελίξεις.

Σε δύο κρίσιμα σημεία ο Σπερχειός είναι σε οριακή κατάσταση. Οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν όταν δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές.

«Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή στη Φθιώτιδα με την ελπίδα ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης που νωρίς το πρωί μετείχε σε σύσκεψη όπου ελήφθησαν και οι τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις για τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamianow.gr, η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή του Κόμματος αφού η στάθμη του Σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν από την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Εκκενώθηκε χωριό στη Λάρισα

Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής Σωτήριο για να εκκενώσουν προς Λάρισα, λόγω της κακοκαιρίας Elias, η οποία προκαλεί πλημμύρες.

Πρόκειται για το δεύτερο μήνυμα του 112 που ηχεί στα κινητά των κατοίκων της περιοχής Σωτήριο, καθώς νωρίτερα είχε ηχήσει προειδοποιητικό μήνυμα σε Αρμένι και Σωτήριο Λάρισας για να περιορίσουν τις μετακινήσεις, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Elias.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 που ήχησε γύρω στις 16:00 της Τετάρτης (27.9.2023).

pixabay photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί