• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΡΧΙΣΑΜΕ! Το ηχητικό μήνυμα που θα ακούγεται από τα περιπολικά – Ξυπνάνε μνήμες από το 1ο lockdown

ΑΡΧΙΣΑΜΕ! Το ηχητικό μήνυμα που θα ακούγεται από τα περιπολικά – Ξυπνάνε μνήμες από το 1ο lockdown

Στενεύει ο κλοιός των μέτρων για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Σε κλοιό…lockdown βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες περί τα 5 εκατομμύρια πολίτες στην Αττική.

Ήδη από χθες Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ νέο κύμα περιοριστικών μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπουν τον περιορισμό των συναθροίσεων, την μάσκα σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστούς αλλά και σε μερικούς ανοικτούς χώρους και την υποχρεωτική τηλεργασία.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη των επιτελών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας σε ανοιχτούς χώρους στην Αττική όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κυκλοφόρησε το ηχητικό μήνυμα που θα αναπαράγεται από τα περιπολικά της στην Αττική μέχρι και την 4 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που πιστεύεται πως θα λειτουργήσει ανασταλτικά σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό σε πρώτη φάση στις μεγάλες πλατείες και τα πάρκα της Αθήνας.

Το μέτρο αυτό δύναται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους δρόμους ή τις πλατείες της Αττικής τις επόμενες μέρες, ξυπνώντας μνήμες του πρώτου lockdown στα μέσα Μαρτίου.

Θυμίζουμε πως τότε το μέτρο με τα…ηχητικά μηνύματα σε αρκετές γλώσσες -μεταξύ άλλων και στα αραβικά- είχε τεθεί σε εφαρμογή μερικές μέρες πριν το καθολικό lockdown.

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει ως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία»

(φωτο:eurokinissi)