Απόκριες 2023: Το καρναβάλι στην Πάτρα ξεκινά επίσημα στις 21 Ιανουαρίου

Το καρναβάλι στην Πάτρα ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου, καθώς η επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης ενώ οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Οι παραδοσιακές περιοδείες του μουσικού άρματος και του τελάλη θα μεταφέρουν το μήνυμα της έναρξης στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της Πάτρας και σε 12 ημέρες, η πόλη θα χορεύει και επίσημα στους ρυθμούς του φετινού καρναβαλιού

Στην συνέχεια, το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο, ενώ το μεγάλο ραντεβού των καρναβαλιστών θα δοθεί το βράδυ με την επίσημη τελετή έναρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», έχει ετοιμάσει, όπως ανακοινώθηκε, «μια ξεχωριστή βραδιά με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις, δίνοντας πρωταρχική και κεντρική θέση στην αναγέννηση, που θα είναι και το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής».

Ένα μέρος και βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ιδέα και υλοποίηση του χορογράφου, Σπύρου Κουβαρά, που προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής, δηλαδή μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργο-ποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Κουβαράς αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, «να στήσει επί σκηνής ένα “φανταστικό κήπο”, δηλαδή από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά και από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, αφού ό,τι κινείται, συμμετέχει στη ζωή».

Παράλληλα, ο χορογράφος και η ομάδα του αναμένεται να παρουσιάσουν, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ένα μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου, στο οποίο επίγειοι και εναέριοι χορευτές, πολυεπίπεδες βιντεοπροβολές και φωτιστικές αντανακλάσεις, θα αλληλοεπιδράσουν καλειδοσκοπικά, χτίζοντας προσθετικά ένα συλλογικό ταξίδι, μια αναγεννησιακή ελεγεία για το τώρα και το αύριο του κόσμου μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί