Αποκαταστάθηκε επιτέλους η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα!

Επιτέλους η Ύδρα είδε φως! Έχει και πάλι ρεύμα η Ύδρα μετά από τόσες ώρες ταλαιπωρίας.

Καλώς το κι ας άργησε! Από τις 15:10, σχεδόν 34 ώρες μετά το μπλακ άουτ, η Ύδρα έχει και πάλι ρεύμα! Το νησί είχε βυθιστεί στο σκοτάδι από τα ξημερώματα της Κυριακής (27.08.2018) και εξαιτίας της διακοπής ρεύματος υπήρξε και διακοπή νερού, καθώς η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ρεύμα!

Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί του Αργοσαρωνικού ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα αποκαταστάθηκε πλήρως στις 15:10.

Η βλάβη που βύθισε για σχεδόν μιάμιση μέρα το νησί στο σκοτάδι, αναγκάζοντας τουρίστες να φύγουν άρον άρον και επαγγελματίες του νησιού να υποστούν ζημίες, εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης και συνεχίζουν τις εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο. Για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, στο νησί παραμένουν γεννήτριες ισχύος 3 ΜW προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Όλη η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...