Από που ξεκίνησαν οι φωτιές- Οι εικόνες από δορυφόρο (φωτό)

Οι υπουργοί Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Τόσκας δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη στη συνέντευξη τύπου και μίλησαν για εμπρησμούς.

 

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Οι εικόνες από το δορυφόρο

Οι εστίες της φωτιάς

Οπως ανέφεραν πως στις δορυφορικές λήψεις καταγράφονται σε χάρτη οι καταγραφές στα τρία αρχικά σημεία εστιών φωτιάς στις περιοχές Κινέτας, Ανατολικής Αττικής και Ζεμενού Κορινθίας.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως

Στις 12:35′ το μεσημέρι της Δευτέρας καταγράφονται στο σύστημα 13 θερμικές εστίες πυρκαγιάς, 30′ λεπτά της ώρας μετά την εκδήλωση της πρώτης εστίας και μάλιστα κοντά της.

Οι εστίες της Ανατολική Αττική:

Οι φωτιές στην Ανατολική Αττική που προκάλεσαν τον όλεθρο

Στην Ανατολική Αττική που προκάλεσε την απόλυτη καταστροφή και τραγωδία στο Μάτι εμφανίζονται θερμικά σημεία εστιών πυρκαγιάς. Επικρατούσαν άνεμοι πολύ θυελλώδεις  που έφταναν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.  Αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά να επεκταθεί μέχρι την παραλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu