Η κατολίσθηση προέκυψε έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες ημέρες στο νησί.
Μπορεί η Πρωτοχρονιά να βρήκε το νησί της Σύμης λουσμένο στον ήλιο, ωστόσο η κακοκαιρία των περασμένων ημερών προκάλεσε την πτώση των βράχων που διέλυσαν το μικρό μοναστήρι του Αγίου Μερκουρίου.
Το παρήγορο είναι πως ο βράχος άφησε άθικτη την Αγία Τράπεζα, δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τον κ. Μερκούριο Φαρμακίδη, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το μοναστήρι, υπάρχει ένας ακόμη βράχος έτοιμος να καταπλακώσει ο,τι έχει απομείνει στο μοναστήρι.
Σύμφωνα πάλι με τον ίδιο έχει δοθεί εντολή απο τον Μητροπολίτη Σύμης προκειμένου ειδικά συνεργεία να καταφέρουν να γλιτώσουν το μοναστήρι απο την καταστροφή.
Το νησί είχε αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά προβλήματα και με την τελευταία κακοκαιρία «Γηρυόνης», στα τέλη του Νοέμβρη, όταν οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

(φώτο: Screenshot-πηγή: rodiaki.gr )
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός
- Σε πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι
- Μεσολόγγι: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση
- Ο Τραμπ δεν θα στείλει την εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο
- Πολάκης: «Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους»
- «Μάχη» στην Ουγγαρία! Θέλουν να πάρουν από τον Όρμπαν την εξουσία
- Ρεκόρ σε δημοπρασία: Μονοχρωματικός μπλε πίνακας του Yves Clein “έπιασε” τα 18,4 εκατ. ευρώ









